La Vanguardia (Català-1ª edició)

Empat agònic del Madrid

L’equip de Zidane iguala un partit que anava perdent per 2-0 al minut 86

- CARLOS NOVO

L’estat de felicitat en què vivia el Madrid producte de la victòria al clàssic va durar molt poc. L’equip de Zidane va estar a punt de caure derrotat contra el Borussia de Mönchengla­dbach a Alemanya, però va salvar un punt de manera agònica, quan semblava condemnat a una derrota que hauria compromès la seva classifica­ció. El Madrid va entrar al minut 86 perdent 2-0. Casemiro va ser clau per evitar que l’equip marxés amb les mans buides. Va salvar sobre la ratlla una pilota que se n’anava i va posar una assistènci­a perfecta perquè Benzema aconseguís el 2-1. Ja al 93, el mateix Casemiro va culminar una acció dels blancs a l’àrea per empatar pràcticame­nt sobre la botzina.

L’altra bona notícia de la nit per als blancs va venir en l’altre partit del grup, en què el Xakhtar Donetsk i l’Inter van empatar sense gols, cosa que incrementa les seves esperances a la Champions, tot i que ja no pot permetre’s més errors.

El Borussia va jugar un partit intel·ligent, però la seva defensa es va descompond­re de mala manera als últims minuts. Va tenir una precisió quirúrgica per tirar les seves contres. En va tenir prou amb una a la primera part, però a la segona cada cop que va travessar el migcamp blanc va suposar un atac de nervis per a Ramos, Varane i companyia.

Zidane no va inventar res a l’alineació i va repetir l’onze del Camp Nou amb el canvi obligatori de Vázquez pel lesionat Nacho. A diferència del debut a la Champions a Valdebebas, l’equip va tenir una altra actitud, va pressionar molt a dalt i va enviar de manera molt clara en la primera part, jugada gairebé tota en camp alemany. El seu domini va ser massa horitzonta­l

Tot i això, el Madrid no va treure rèdit del seu control perquè va pagar molt cara la seva endèmica falta de gol. Fins a onze vegades va rematar a porteria en el primer temps, però només dues amb veritable perill, totes dues evitades per Sommer amb dues grans aturades a xuts de Kroos i Asensio.

La sorpresa per al Madrid va ser que el Borussia, tota la nit molt defensiu i a l’expectativ­a, es va avançar al marcador al 33 en l’única arribada seriosa a l’àrea de Courtois al primer temps. Per a més estranyesa, el gol va venir en una pèrdua de pilota de Kroos al centre del camp, un jugador que comet poquíssims errors. El Borussia va muntar en un tres i no res una contra letal. Plea va servir una pilota de luxe a l’esquerra, on Lucas Vázquez

El belga, que no jugava des de l’agost contra el City, va reaparèixe­r davant el Borussia Mönchengla­dbach

no la va encertar per frenar l’arribada impetuosa de Marcos Thuram, que va superar Courtois amb una rematada violenta.

Thuram és el fill del Lilian Thuram company de Zidane a la selecció francesa que va guanyar el Mundial el 1998 i de pas efímer pel Barcelona.

La reacció del Madrid no va arribar fins al començamen­t del segon temps, que va començar amb els mateixos jugadors. L’equip blanc va pressionar de valent des del xiulet inicial i abans del primer minut va tenir la primera ocasió, una rematada imperfecta d’Asensio que se’n va anar al travesser. Al 49 va tenir el gol clar Vinícius en una rematada franca i sense marcador a l’àrea. El brasiler no va saber dirigir bé la pilota, que li va marxar fora quan es cantava l’empat.

Si el Madrid a dalt fallava i fallava, el Borussia va encertar una altra vegada al 59 en un refús tovet de Courtois que va aprofitar Thuram per aconseguir el 2-0 i firmar així el doblet. En ple desconcert del Madrid, Courtois va salvar el 3-0 davant Plea i Zidane va optar per un doble canvi: Modric per Kroos i Hazard per Vinícius.

El Madrid ho va intentar als últims minuts amb Ramos incorporat com a davanter centre. Al 86 Casemiro va salvar una pilota que s’escapava al costat del pal i va posar una centrada que Benzema va aprofitar per marcar el 2-1. El Borussia va entrar en pànic. El Madrid va carregar amb tot i va caçar un empat que el manté amb vida.

?? UWE KRAFT / REUTERS ?? Sergio Ramos i Casemiro celebren l’empat a dos aconseguit al temps afegit del partit contra el Gladbach
UWE KRAFT / REUTERS Sergio Ramos i Casemiro celebren l’empat a dos aconseguit al temps afegit del partit contra el Gladbach