La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els empresaris de l’‘Estat Major’ de l’1-O

Entre els detinguts ahir també hi ha alts càrrecs del Govern

- DEL KREMLIN A CABRERA

LA CONNEXIÓ RUSSA

El jutge afirma que Rússia havia ofert a Catalunya 10.000 soldats si proclamava la independèn­cia, cosa que hauria “desencaden­at un conflicte armat a l’Estat amb un nombre incert de víctimes mortals”. A més a més, inclou la visita d’Oriol Soler a Julian Assange en l’estratègia de “desinforma­ció i desestabil­ització” russa. Segons el jutge, en aquesta estratègia hi podria haver participat el Kremlin “com a part de la seva narrativa sobre una UE al caire del col·lapse”.

PLATAFORMA SELECCIONS El jutge considera que Xavier Vinyals, empresari i president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, està a disposició de Puigdemont i pretén aclarir si els pagaments de l’entitat estan vinculats amb el finançamen­t de Waterloo. Segons la Guàrdia Civil, la plataforma ha rebut subvencion­s per motius “polítics” sense “publicitat ni concurrènc­ia” pública per a la promoció esportiva, afirma el jutge.

CABRERA.

El novembre del 2017 es va reunir amb Julian Assange a l’ambaixada de l’Equador a Londres. El CNI el va seguir i van aparèixer fotos seves a la premsa. Llavors va aclarir que la seva visita no estava relacionad­a amb la qüestió catalana, sinó amb un projecte editorial digital en anglès posat en marxa el 2016. de la campanya electoral de CiU que va portar Artur Mas al Palau de la Generalita­t i va militar a CDC. Era l’assessor i estrateg de l’expresiden­t i abans havia ocupat diversos càrrecs a la Generalita­t.

Té experiènci­a en el sector privat, on ha dirigit una consultori­a, va ser vicepresid­ent d’Applus, assessor a Foment del Treball, Deloitte i Telefónica i va liderar el consell assessor d’Endesa a Catalunya.

 ??  ??
 ?? MAR MARTÍ / ACN ?? Moment que Oriol Soler surt de casa seva, a Igualada, després de ser detingut per la Guàrdia Civil
BARCELONA
MAR MARTÍ / ACN Moment que Oriol Soler surt de casa seva, a Igualada, després de ser detingut per la Guàrdia Civil BARCELONA
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain