La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge arxiva la causa de l’encàrrec de Corinna Larsen a Villarejo

- A FONS

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha decidit arxivar la causa en què investigav­a l’encàrrec de Corinna Larsen a José Manuel Villarejo que indagués una assistent seva, ja que estima que no hi pot haver delicte de suborn perquè el comissari ja estava jubilat de la policia.

És un assumpte de llarg recorregut als tribunals. Es va arxivar i es va reobrir, i neix després que es descobrís un enregistra­ment d’una reunió de Larsen i Villarejo fet per l’expolicia. En aquesta conversa, Larsen afirmava que va actuar de testaferro del rei emèrit, Joan Carles, en diversos negocis internacio­nals. A més a més, hi havia l’esmentat encàrrec a Villarejo d’investigar l’assistent. Aquesta part ha estat arxivada pel jutge, després de la petició en aquest sentit de la Fiscalia Anticorrup­ció.

Això es deu a un ofici policial en què es detallava que, quan va rebre l’encàrrec, Villarejo ja estava jubilat de la policia. Així, Villarejo es va jubilar el 22 de juny del 2016, i l’encàrrec és de l’abril del 2017, segons consta a la interlocut­òria feta pública ahir.

D’altra banda, tampoc no constaven consultes en bases policials ni la col·laboració de policies en actiu en cap gestió anterior a l’esmentada jubilació amb relació a l’assistent de Corinna, de manera que tampoc no hi ha una revelació de secrets, segons el jutge. Sí que hi ha una consulta, però va ser a l’Agència Tributària. “En conseqüènc­ia, les consultes fetes en aquests fitxers permeten descartar qualsevol acció encaminada a l’obtenció il·lícita d’informació”, indica el jutge a la seva interlocut­òria.

El document judicial cita tres anotacions de Villarejo amb relació a Larsen. La primera refereix la intenció de veure’s amb ella a París, de l’octubre del 2016. I l’última és del gener del 2017, amb una presumpta resposta de Larsen feliç sobre el desenvolup­ament dels treballs. Però, segons el magistrat, “no s’ha pogut trobar cap entrada que confirmi que el dia 8 (es desconeix de quin mes) es veiessin de nou tots dos, ni han aparegut més àudios o enregistra­ments que constatin que hi podria haver hagut noves cites i amb quina finalitat”, i per això, “malgrat que les anotacions criden l’atenció, aquestes entrades no aporten elements indiciaris rellevants per poder aclarir les encomandes objecte d’investigac­ió, ja que no es pot configurar com el suport per sostenir una nova línia d’investigac­ió”.

Per tant, continua l’instructor, arxiva provisiona­lment l’assumpte, tot i que adverteix que no es pot descartar reobrir-lo si apareixen nous indicis, com ja ha passat anteriorme­nt.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain