La Vanguardia (Català-1ª edició)

Metges voluntaris passen consulta a Santa Anna

- POBRESA

Un equip de metges voluntaris de diferents especialit­ats van passar consulta ahir, i en tornaran a passar avui, a persones sense llar que majoritàri­ament dormen al carrer o en albergs, a la sala capitular de la parròquia de Santa Anna. L’equip sanitari està integrat per set persones, una dermatòlog­a, tres especialis­tes en medicina interna, dues psicòlogue­s i un odontòleg. “Avui hem atès uns 50 ciutadans, la meitat dels quals per l’odontòleg. Altres malalties habituals són migranyes relacionad­es amb l’estrès per viure al carrer, reuma i afeccions a la pell com fongs o quistos sobreinfec­tats”, detalla la dermatòlog­a Montse Pérez (a la foto), que cada setmana va a l’hospital de campanya de Santa Anna com a voluntària. Avui, segon i últim dia amb aquest equip mèdic, es preveu que hi passin 50 persones més. a detectar que algunes escoles –tant públiques com concertade­s– feien d’altaveu d’Amazon”, explica Barberà. El cas és que algunes escoles feien arribar a les famílies la campanya “Un clic per a l’escola” i els oferien la possibilit­at de fer les compres habituals en aquesta la plataforma per ajudar l’escola que triessin a acumular un crèdit virtual que després el centre pot fer servir.

“És evident que forma part de la llibertat individual comprar on es consideri més oportú, però no és encertat afavorir aquest tipus de compra des de les escoles públiques”, insisteix Barberà.

La campanya arriba en un context molt complicat per als comerciant­s, que els últims mesos han patit els efectes del confinamen­t i de la crisi provocada pel coronaviru­s. A la carta que han enviat als departamen­ts d’Ensenyamen­t i Empresa, el centenar d’entitats comercials reconeixen els “moments complicats que viuen els centres i els seus profession­als” i es posen a disposició de les escoles “per col·laborar en tot el que calgui per ensenyar els valors del comerç de proximitat a les aules”.

 ?? ANA JIMÉNEZ ??
ANA JIMÉNEZ
 ?? EP ?? Alguns centres han amplificat la campanya “Un clic per a l’escola”
EP Alguns centres han amplificat la campanya “Un clic per a l’escola”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain