La Vanguardia (Català-1ª edició)

Iqoxe qualifica de fals el relat d’alguns testimonis

L’advocat de la companyia manté que algunes declaracio­ns davant la jutgessa semblen “orquestrad­es des de fora”

- SEGURETAT SARA SANS Tarragona

No van poder donar les seves explicacio­ns al Parlament perquè la taula d’estudi sobre la seguretat a la petroquími­ca no va acceptar la compareixe­nça de l’advocat d’Iqoxe en lloc dels seus màxims responsabl­es i ahir la companyia va plantar cara. El lletrat Javier Fontcubert­a va comparèixe­r davant la premsa per assegurar que “als 3.000 folis del sumari no hi ha ni un sol fet objectiu que permeti concloure que Iqoxe incomplia cap de les normes que li són exigibles”, i va afegir que “només trobem manifestac­ions que semblen orquestrad­es des de fora per construir un relat que no es correspon amb la realitat”.

Segons Fontcubert­a, diverses persones “més o menys vinculades a l’empresa” han teixit un relat “que no es correspon amb la realitat” per responsabi­litzar l’empresa del sinistre que va causar tres morts i vuit ferits. “Totes les declaracio­ns segueixen el mateix patró, i les casualitat­s no existeixen”, va dir. L’advocat va assegurar que Iqoxe compleix totes les mesures de seguretat i de protecció del medi ambient i va negar, com apunta la jutgessa al sumari, el mantenimen­t deficient o la sobreprodu­cció. Ho va fer amb una llista de xifres, en què assenyalav­a que s’han invertit 64 milions d’euros, dels quals 30 en mantenimen­t i seguretat”.

Fontcubert­a va reiterar el compromís d’Iqoxe amb les famílies dels morts i els ferits i va assegurar que amb la majoria han arribat a acord econòmics de compensaci­ó “que van més enllà del legalment exigible”. Tot i això, no va voler concretar quant ha invertit l’empresa en aquestes compensaci­ons “perquè el contingut està sotmès a clàusules de confidenci­alitat”, i tampoc no va concretar si aquestes clàusules impliquen la renúncia de les famílies a la via judicial.

 ?? XAVI JURIO ?? Els terrenys d’Iqoxe amb restes de ferralla
XAVI JURIO Els terrenys d’Iqoxe amb restes de ferralla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain