La Vanguardia (Català-1ª edició)

JxCat proposa un compromís per a l’ampliació del Clínic

- MUNICIPAL

JxCat proposarà demà, al ple de l’Ajuntament de Barcelona, consensuar entre totes les institucio­ns, entitats i col·lectius implicats un “compromís pel Clínic” per garantir l’ampliació i la remodelaci­ó de l’hospital i la seva continuïta­t al districte de l’Eixample.

Jordi Martí, regidor de la formació independen­tista, va assenyalar ahir que la proposta es presenta amb la intenció de promoure el consens entorn de l’hospital de referència, ja que “la falta d’espai a la ubicació actual dificulta el mantenimen­t del mateix grau d’excel·lència assistenci­al, docent i investigad­ora i que, per tant, s’ha de buscar una solució que n’asseguri la continuïta­t a Barcelona”. L’ampliació del Clínic, que té entre els possibles emplaçamen­ts el recinte de l’Escola Industrial, està bloquejada des de fa temps per la falta d’un acord institucio­nal i polític, malgrat que els últims temps diverses veus s’han alçat per reclamar la urgència de l’ampliació.

Entre altres propostes que es debatran al ple en figura una d’ERC que planteja la transforma­ció integral en 15 anys del barri del Besòs i el Maresme, un dels que presenten més problemes de tipus social i econòmic. Els republican­s també portaran a debat la necessitat d’incrementa­r els recursos de les oficines d’atenció ciutadana, especialme­nt per resoldre els problemes que

ERC planteja la necessitat de solucionar el col·lapse a les oficines d’atenció ciutadana

estan tenint les persones migrades per empadronar-se.

Per la seva part, el grup de Ciutadans posarà sobre la taula la necessitat d’un acord entorn d’unes ordenances fiscals “més justes i adaptades a la realitat social i econòmica de la ciutat”. Segons la presidenta del grup, Luiz Guilarte, rere la proposta feta pel govern municipal s’hi amaga un intent de consolidar una pujada d’impostos als barcelonin­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain