La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Aquesta és la millor resposta”

Després de la dimissió de Bartomeu, Sergi Roberto i Koeman reivindiqu­en l’equip a Torí

- ANAÏS MARTÍ JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona / Torí

Somriures, abraçades i sobretot bones sensacions. Sense pena ni lamentacio­ns (més aviat el contrari), el Barça va donar carpetada a la crisi institucio­nal que va abocar al president Bartomeu a dimitir i, sobre la gespa de Torí, va demostrar que el que els interessa és poder continuar sumant punts per optar a tots els títols. I encara més si la química amb el president sortint era pràcticame­nt impercepti­ble.

Ho va manifestar un dels capitans, Sergi Roberto. La primera veu del vestidor que va valorar la dimissió de la junta directiva va apuntar que “la millor resposta és el partit que hem fet avui”. El de Reus, viu reflex de la distància que hi havia entre el ja expresiden­t i la plantilla, va remarcar que “els jugadors passem de tot això. Crec que el que vol l’afició i volem nosaltres és guanyar partits i títols. Hem de deixar totes les altres coses al marge. Centrar-nos en nosaltres, en el que ens toca, que és jugar, corregir errors i ser millors sobre el terreny de joc, que és el que avui hem demostrat”.

El que vol el vestidor del Barça és perpetuar la imatge oferta a Torí. “No sé si és el millor partit de la temporada, però després de la derrota del Madrid a la Lliga era important recuperar bones sensacions i guanyar. Nosaltres volem un Barça que domini, que defensi, que creiï ocasions, i hi estem treballant”, va reivindica­r Roberto.

En la mateixa línia que el capità es va expressar Ronald Koeman. El tècnic es va mostrar, abans que res, orgullós i satisfet, aliè als problemes institucio­nals, en una roda de premsa que es va poder seguir pels marcadors del Juventus Stadium. Fidel a la seva sinceritat, tampoc no va negar que la notícia no el va sorprendre ni a ell ni als jugadors: “No puc dir que m’hagi sorprès. Hi havia molta moguda amb aquest tema. El president Bartomeu amb els seus directius han pres aquesta decisió pel bé del club després de moltes circumstàn­cies que han passat”. Al final el que preocupa l’holandès és que “l’equip ha demostrat que no l’ha afectat gens ni mica, perquè si fos així no hauríem fet un partit com aquest”.

Koeman, que prefereix centrarse en el que pot controlar, va elogiar la personalit­at de Pedri, es va abraçar amb Leo Messi al final del matx i es va posar a la pell de Griezmann. El tècnic està segur que el francès aconseguir­à reconcilia­r-se amb el gol.

Al marge de tot això, però, l’entrenador va voler destacar la feina col·lectiva. “Crec que hem fet un gran partit contra un dels millors equips d’Europa. Ha faltat sentenciar abans, però tot arribarà. Sens dubte. Hem estat superiors al rival”, va concloure.

 ?? MARCO BERTORELLO / AFP ?? Dybala i Pedri en perfecta simetria; el partit del canari va ser espectacul­ar
MARCO BERTORELLO / AFP Dybala i Pedri en perfecta simetria; el partit del canari va ser espectacul­ar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain