La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dins la bombolla andorrana

Joan Mir s’aïlla a la casa que té a la Massana per evitar el risc de contagi

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Després de dos podis a Alcanyís i de consolidar el lideratge al Mundial amb 14 punts de renda sobre Fabio Quartararo, Joan Mir va mantenir un parell de reunions tècniques amb el seu equip i de seguida es va encaminar, durant 265 quilòmetre­s, en unes tres hores de ruta, cap al seu domicili d’Andorra. Va arribar a la seva nova casa a la parròquia de la Massana i s’hi va enclaustra­r amb la seva nòvia i els seus tres gossos. I ja no en sortirà fins al dimecres 4 de novembre, quan s’haurà de desplaçar fins a València per passar el preceptiu PCR previ al GP d’Europa al circuit de Xest. Tota precaució és poca per al campió en potència.

“El ficarem en una bombolla i no en sortirà fins a València”, comentava a aquest diari Paco Sánchez, el veterà advocat que exerceix de mànager i representa­nt del balear, a més de Maverick Viñales i Tito Rabat. Per als pilots en Paco és gairebé un pare. Els gestiona els afers legals, contractua­ls, immobiliar­is... i també els sanitaris. En aquest moment del curs, amb el títol més possible que mai, no és adequat que el noi agafi ni un mal refredat. Al pàdoc, malgrat les mesures restrictiv­es, hi ha hagut una quinzena de positius –tres pilots: Jorge Martín, Valentino Rossi i Ricardo Rossi, a més de Tony Arbolino, confinat per contacte–, i a Andorra, on viu bona part de la graella, l’evolució de la pandèmia tampoc no dona cap treva.

“Hi ha molta preocupaci­ó a Andorra; els casos s’han disparat”, diu Sánchez. Les últimes dades al Principat informen de 4.038 casos (1.241 actius), amb un mort diari els darrers dies (71 en total) i 41 ingressats, en una població de poc més de 77.000 habitants: un 5,20% dels residents han tingut la Covid-19.

Per això Mir estarà en règim de semiconfin­ament a casa, sense més contactes que les persones més properes habituals: la seva parella, l’Alejandra; la germana d’ella, que viu amb ells; Sánchez i el seu amic i ajudant Juan García, que “també se sotmetrà a proves PCR per evitar

“No sortiré de casa perquè la situació està empitjoran­t i serà crucial no perdre’s cap cursa”

tot risc de contagi”. També restringir­à les sortides a entrenarse en bici o amb moto, com feia amb Tito Rabat, el més pròxim dels pilots, i limitarà el contacte amb Tomás, el seu preparador físic i massatgist­a, que viu a Madrid. Així doncs, a tot estirar, Mir sortirà a passejar els seus tres gossos, la gosseta Dakota i els dos buldogs francesos Kirby i Bruno.

El pilot mallorquí ja ho tenia assumit abans de sortir d’Alcanyís. “En la meva situació, on em trobaré més bé i no tindré problemes és a casa. Sé amb qui convisc, es fan les PCR i tot està bé, i jo descansaré per la meva salut mental: és millor anar a casa que ser al motorhome gairebé dues setmanes”, deia sobre la reclusió que havien fet al circuit d’Alcanyís durant 11 dies. “Ja sé que quan em faig la prova PCR no dormo aquella nit. No sortiré de casa perquè la situació està empitjoran­t i serà crucial no perdre’s cap cursa”, comentava Joan Mir, que es jugarà el Mundial en les últimes tres curses, en tres setmanes consecutiv­es.

 ??  ?? Joan Mir al circuit d’Alcanyís
Joan Mir al circuit d’Alcanyís

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain