La Vanguardia (Català-1ª edició)

Roglic i Carapaz inflamen la Vuelta

Espectacul­ar cara a cara entre els dos favorits en l’ascensió a Moncalvill­o

- XAVIER G. LUQUE

La Vuelta a Espanya va reafirmar que Primoz Roglic, vencedor a l’alt de Moncalvill­o, a La Rioja, i Richard Carapaz, segon a 13 segons però encara líder, són els més forts de la cursa i va oferir un cara a cara espectacul­ar entre l’un i l’altre en la dura ascensió final, on la resta d’aspirants es van haver d’acontentar amb salvar la pell.

Els líders del Jumbo i de l’Ineos es van atonyinar de valent en uns 1.500 metres finals on tan aviat un canviava de ritme i se n’anava uns metres, com reaccionav­a l’altre i s’incrustava a la roda del primer, abans de llançar la correspone­nt rèplica. Fins i tot es miraven fixament en un estira-i-arronsa sense pietat de què finalment va sortir vencedor Roglic, amb la seva última arrencada a uns 800 metres de la meta. Un final vibrant que va fer víctimes, començant per Enric Mas, que es va quedar tallat quan va començar el festival dels dos líders i va arribar a meta amb un retard de 54 segons que, traslladat­s a la general, li permeten mantenir la cinquena plaça... però ja a gairebé dos minuts del mallot vermell. I mira que ho va intentar el Movistar, desplegant un ventall de corredors per endurir la jornada, després provant sort amb un atac de Valverde ja a Moncalvill­o, però finalment vençut quan es va rendir Mas.

“No m’he sentit tan bé com m’esperava i m’allunyo una mica del podi, però cal continuar intentant-ho”, va comentar el mallorquí llançant la mirada cap a les etapes asturianes que s’acosten.

Roglic va reconèixer que no coneixia la pujada, inèdita a la Vuelta, però que “era una bona oportunita­t i l’he aprofitada”. Carapaz es va felicitar per l’espectacle ofert: “Ha estat molt emocionant, un duel força bonic. La cursa continua oberta”, va analitzar.

 ?? ANDER GILLENEA / AFP ?? Victòria de Roglic a l’alt de Moncalvill­o
ANDER GILLENEA / AFP Victòria de Roglic a l’alt de Moncalvill­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain