La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les borses es desplomen per la por de nous confinamen­ts

- MADRID

El temor de nous confinamen­ts a la Unió Europea per frenar la segona onada de contagis va frenar ahir les borses de tot el planeta. Un temor finalment confirmat a última hora de la tarda en el cas de França, on el president Emmanuel

Macron va anunciar que l’aplicarà a partir de divendres.

L’Ibex 35 va retrocedir fins a nivells que no veia des del maig després de perdre un 2,66% i baixar fins als 6.474 punts. Tan sols Cellnex i Pharma Mar van esquivar lleugerame­nt les pèrdues, amb pujades d’un 0,6% i un 0,3%, respectiva­ment. La d’ahir va ser la caiguda més gran de la borsa espanyola des del 21 de setembre, però el càstig va ser molt pitjor per a les borses europees i dels Estats Units.

A Europa, el Dax alemany va ser l’índex més castigat, amb una caiguda del 4,17%, amb totes les empreses que el componen en vermell excepte la companyia de menjar a domicili Delivery Hero, que va pujar un 1,7%. Un reflex de qui serà dels escassos guanyadors de la decisió de la cancellera Angela Merkel de tancar durant un mes restaurant­s i bars, cinemes, teatres i altra oferta cultural i de lleure, malgrat que el Govern alemany va anunciar una compensaci­ó econòmica per als afectats pels tancaments obligatori­s.

La por que Macron anunciés ahir un confinamen­t total per a França, com finalment va fer, també va colpejar amb força el Cac 40 de París i al Mib italià amb caigudes del 3,6% del 4, 06%, respectiva­ment.

A l’impacte econòmic de l’enduriment de les mesures a Europa es va unir l’augment dels casos als Estats Units. A l’altre costat de l’Atlàntic inquieta a més que les enquestes electorals donen un resultat cada vegada més ajustat entre els dos candidats, a menys d’una setmana per a la jornada electoral. Així, al tancament d’aquesta edició tant el Dow Jones Industrial­s com l’S&P 500 ha

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain