La Vanguardia (Català-1ª edició)

Banc Sabadell prepara un ajust de 2.000 llocs de treball

La retallada de personal afecta un 12% de la plantilla

- EDUARDO MAGALLÓN

Banc Sabadell preveu citar els sindicats per anunciar-los un pla d’ajust que afectaria entre 1.500 i 2.000 persones, segons fonts dels treballado­rs. Aquest programa d’ajust es duria a terme sense mesures traumàtiqu­es amb sortides voluntàrie­s o prejubilac­ions, segons les mateixes fonts.

Fonts del banc van dir que no s’ha iniciat cap negociació i van declinar fer comentaris sobre ajustos futurs. La plantilla actual del banc és de 17.000 persones, per la qual cosa l’ajust de personal seria de prop del 12% de la massa laboral. L’entitat que presideix Josep Oliu preveu comunicar aquest divendres els resultats econòmics correspone­nts al tercer trimestre de l’any any. La retallada de personal del Sabadell s’ha conegut només un dia després que transcendí­s l’ajust d’empleats previst al Santander, encara sense concretar el nombre d’afectats.

Fonts dels empleats van dir que al voltant del 20% dels treballado­rs tenen 55 anys o més, per la qual cosa podrien optar per algun tipus de prejubilac­ió. Òbviament el repartimen­t no és igual per comunitats i n’hi ha alguna com l’asturiana on el pes dels més grans de 55 anys és d’un terç.

La sortida de fins a 2.000 treballado­rs a Espanya se sumaria a la retallada de 900 empleats pactada en la filial del banc al Regne Unit, TSB, amb objectiu d’adaptar-se a la digitalitz­ació i ajustar costos a la nova realitat competitiv­a. A la filial britànica hi treballen 7.000 empleats.

Amb l’ajust de personal, Banc Sabadell aconseguir­à un important estalvi de costos. El banc està immers en una reorganitz­ació de les seves despeses des que va començar el confinamen­t amb l’augment de tota l’activitat que pugui dur-se a terme de forma digital i remota. El juliol passat, el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va assegurar que l’experiènci­a del teletrebal­l i de l’activitat a distància imposada pel confinamen­t havia permès accelerar els plans d’ajustos de capacitat instal·lada mantenint l’ocupació. Pel que fa a la xarxa d’oficines, el banc en té ara 2.271. L’objectiu per a aquest any és tancar 230 sucursals a Espanya, gairebé el doble de les que tenia previst tancar inicialmen­t.

Amb aquest ajust, a més, el banc conté les despeses mentre es manté sense participar en cap fusió. Precisamen­t aquesta setmana, Goldman Sachs va assegurar que el Sabadell era el banc espanyol amb més potencial alcista en una operació corporativ­a, segons conclou en un recent informe que examina totes les combinacio­ns possibles entre 29 bancs de la zona euro, informa Europa Press.

L’entitat vol estalviar costos mentre es manté al marge d’operacions de fusió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain