La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bankia guanya un 69% menys fins al setembre per les provisions

- C. LAFRAYA

Bankia, que es troba en ple procés per ser absorbida per CaixaBank mitjançant un procés de fusió, va anunciar ahir que ha guanyat 180 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, la qual cosa representa un 68,8% menys que el mateix període del 2019. El grup bancari que presideix José Ignacio Goirigolza­rri i dirigeix José Sevilla ha realitzat fins al setembre 465 milions de provisions per fer front a la crisi del coronaviru­s.

Malgrat la difícil situació que travessen les empreses, Bankia ha aconseguit enllustrar els seus comptes amb un excés de capital de 2.500 milions d’euros. Abans de la pandèmia i d’anunciar el seu casament amb CaixaBank, Bankia tenia previst destinar aquells 2.500 milions a dividends, però això no passarà perquè en l’acord de fusió figura que cap de les dues entitats bancàries no podrà pagar retribució als seus accioniste­s de forma individual fins que es materialit­zi l’operació. Ni tan sols encara que el BCE aixequi el veto l’1 de gener del 2021.

“Tampoc no canviarà l’equació de canvi per l’excés de capital”, va matisar Sevilla. En el transcurs de la roda de premsa se li va preguntar a Sevilla per què es va optar per CaixaBank i no pel Sabadell i la resposta va ser rotunda: “No va arribar mai una proposta en ferm de Banc Sabadell per analitzar”. Dit això, va explicar que la integració sota el paraigua de CaixaBank es fa “pels baixos tipus d’interès del mercat, per la baixa rendibilit­at... i perquè té sentit estratègic per la idiosincrà­sia i cultura dels dos bancs”.

Respecte al tancament d’oficines i l’ajust de les plantilles, Sevilla es va limitar a dir que “a partir del març, quan es materialit­zi la fusió, es començarà a conversar amb els sindicats i s’obrirà el procés de negociació”. Està previst que la integració tecnològic­a estigui a punt per a finals del 2021 i és quan començarie­n les retallades de personal.

Pel que fa a la composició del nou comitè de direcció i la primera línia executiva del banc integrat, ja que Sevilla no figura en el nou consell d’administra­ció de la fusionada, va explicar que “encara no s’han decidit certes posicions”.

“A partir del març es començarà a negociar amb els sindicats la retallada de les plantilles”, diu Sevilla

 ?? DANI DUCH ?? José Sevilla, conseller delegat
DANI DUCH José Sevilla, conseller delegat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain