La Vanguardia (Català-1ª edició)

Discurs sense papers contra Sánchez

-

El PP va anunciar dimecres que Cuca Gamarra intervindr­ia en el debat de la pròrroga de l’estat d’alarma, perquè és Salvador Illa i no Pedro Sánchez l’encarregat de defensar el decret. Però per sorpresa Pablo Casado va demanar la paraula i va pujar a la tribuna, sense papers, amb un discurs molt dur contra Sánchez. Va explicar que no pensava intervenir, però, després dels deu minuts de crítiques que li va dirigir Illa, va decidir prendre la paraula “encara que sigui per al·lusions”. Va filar un discurs força rodó, fet que va portar portaveus com el d’ERC a posar en dubte que fos improvisat.

Abascal anuncia que portarà l’alarma al TC i titlla Casado de “flamant líder servil de l’oposició”

no pot donar un sí a “aquest abús legal”.

A Casado li sembla malament la durada de l’estat d’alarma, de sis mesos, i que el president del Govern espanyol no comparegui cada 15 dies per sotmetre’s al control del Parlament. A parer seu, tot això és inacceptab­le en un Estat de dret: “Els agrada governar a cop de decret, sense contrapès parlamenta­ri, sense control judicial” i sense que Sánchez “doni la cara”.

Per això, el president del PP va anunciar que anirà al Consell d’Europa i a la Comissió de Venècia, “que vetlla per la democràcia a Europa”, perquè vigili la separació de poders a Espanya, i garanteixi el control de les Corts sobre l’estat d’alarma, com dicta la Constituci­ó.

Casado va assegurar que sentia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain