La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les converses de l’operació Vólkhov

-

Madí, sobre l’acabat de nomenar conseller d’Interior, Miquel Sàmper: “Que no faci res sense abans parlar amb mi”. “Cal explicar-los moltes coses respecte a persones de confiança i de tot”. Segons el jutge, Madí diu que “tot l’equip que hi ha allà és seu”. Pel jutge, Madí pretenia juntament amb Vendrell crear una unitat clandestin­a dels Mossos d’Esquadra especialit­zada en contraespi­onatge i en el desenvolup­ament de la plataforma de criptomone­des que permetria “eludir el control de l’Estat dels moviments de capital, per a la qual cosa estarien buscant el suport de Rússia”.

Els tentacles de Madí també arriben a JxCat, on, segons el jutge, “va pressionar” perquè Jordi Sànchez fos elegit com a secretari general, si bé reconeixia: “Si un dia s’ha de fer un enrenou de nassos, ningú no té ni punyetera idea de com hem de materialit­zar la independèn­cia”.

El jutge creu que Xavier Vendrell va desplegar la seva xarxa clientelar per afavorir els seus negocis, cosa que podria suposar un delicte de malversaci­ó de diners públics i tràfic d’influèncie­s. En una conversa, l’exconselle­r pressiona Marta Rovira, secretària general d’ERC, perquè s’agilitin els tràmits dels seus negocis. “Amb tot el que jo he fet per aquest país sense demanar res a canvi i m’estan tocant els collons per tot el tema del concert, m’estan fent perdre temps, hòstia! Agilitar això una mica... Truca a la consellera de Salut per tot el tema dels laboratori­s, truca al Bargalló i truca a en Chakir per tot el tema de Villa Bugatti, que em desencalli­n allò de les subvencion­s de l’escola i tal...”.

En una altra intervenci­ó telefònica, Vendrell assegura haver parlat amb el vicepresid­ent Pere Aragonès, que lamenta que l’independen­tisme no ha sortit amb avantatge de la crisi sanitària perquè “si no, no podem marcar paquet”. La transcripc­ió de la Guàrdia Civil de les paraules de Vendrell prosseguei­x: “Si no com li vols fer creure a la gent que amb la independèn­cia estarem millor, no em val dir perquè no tinc totes les competènci­es”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain