La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’estranya parella

El jutge estableix una aliança singular entre David Madí i Xavier Vendrell a favor del procés i els negocis propis

- TONI MUÑOZ

cap interès que hi hagués grans protestes al carrer, “com ha passat”. Aquesta falta d’interès és, a criteri del jutge, per les ganes d’ERC que es convoquin les eleccions catalanes i aconseguir la presidènci­a de la Generalita­t.

TSUNAMI I DÉU NOSTRE SENYOR

Movent els fils de la protesta

atribueix la creació del lema “Spain, sit and talk” que figurava a les pilotes que es van llançar al camp i els cartells que es van repartir als voltants de l’estadi. Al seu torn, el jutge considera que Madí era un col·laborador del Tsunami que estava al corrent de totes les accions amb què volien “posar el país pels aires”. Al jutge li sembla sospitós que l’exdirigent convergent anticipés el que passava i ironitzés en xerrades amb la seva dona sobre que “qui dirigia el Tsunami havia de ser Déu nostre senyor”.

REUNIONS AMB CONSELLERS

Objectiu: agilitar els seus negocis

convencion­s i unes clíniques laborals. “Amb tot el que jo he fet per aquest país sense demanar res a canvi”, es queixa a la secretària general d’ERC. De fet, espera tenir accés al Ministeri de Sanitat després del nomenament d’Illa. D’altra banda, el jutge relata una reunió de Madí amb el conseller Damià Calvet per explorar el negoci de les VTC, entre altres contactes.

EL VOT D’INVESTIDUR­A

Puigdemont a “favor del Sánchez”

uns fills de puta; apuntar els canons sobre el cap d’aquests malparits. Que dispari tot Déu, que són uns fills de puta si no els donen l’amnistia”. A les converses intercepta­des, el jutge entén que Vendrell es refereix a Puigdemont com a “pelomocho”, i Madí desacredit­a amb paraules gruixudes Torra, Oriol Junqueras i David Bonvehí.

MOSSOS

“Al nostre costat si hi ha DUI”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain