La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Suprem reactiva la causa contra Borràs

-

El jutge del Tribunal Suprem que investiga la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha reactivat la causa ordenant una bateria de diligèncie­s sol·licitades per la Fiscalia sobre la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) entre el 2013 i el 2017. Continua d’aquesta manera la investigac­ió a la diputada per la presumpta adjudicaci­ó irregular a un amic de 18 contractes per valor de 259.863 euros, uns fets que, segons el Suprem, podrien constituir presumptes delictes de prevaricac­ió i malversaci­ó, entre d’altres.

El magistrat va ordenar fa unes setmanes totes les diligèncie­s que va sol·licitar la

Fiscalia després que Borràs s’acollís al dret a no declarar al juliol, quan va comparèixe­r al Suprem en qualitat d’investigad­a. Entre les diligèncie­s hi figuren requerimen­ts a la ILC a la recerca d’alguna resolució firmada per Borràs, actes de la junta de govern, els pressupost­os del 2013 al 2017 i identifica­ció de la partida pressupost­ària de la Generalita­t de què es nodreix la institució, segons informen a Efe fonts judicials.

El magistrat també ha atès la sol·licitud de la defensa i ha accedit a una prova pericial de tipus tecnològic relacionad­a amb el clonatge dels dispositiu­s que, segons la diputada, “implicaria poder demostrar que aquelles feines es van fer”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain