La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fernàndez no serà a la llista de la CUP

- ÀLEX TORT

Des que a l’estiu la CUP va posar fi a la limitació d’una legislatur­a per als diputats, la formació ha sondejat el periodista i activista David Fernàndez perquè tornés a encapçalar la propera candidatur­a a les eleccions. Després de setmanes de reflexió, Fernàndez s’ha descartat finalment per liderar i ser a la llista cupaire per als comicis previstos per al 14 de febrer.

La seva decisió arriba just quan la CUP està immersa en el procés d’elaboració de la seva proposta política i el programa electoral, amb multitud de debats telemàtics amb la militància. Un pla d’acció que els anticapita­listes preveuen presentar públicamen­t el 5 de novembre.

Malgrat l’absència de Fernàndez, la CUP va assegurar fa uns dies que la llista que pensa presentar la formació comptarà, entre d’altres, amb destacats exdiputats de legislatur­es anteriors, així com també membres del secretaria­t nacional, tant de l’actual com d’anteriors mandats. Entre els noms que més sonen hi ha el d’Eulàlia Reguant, exparlamen­tària en l’anterior legislatur­a. També sonen Maria Rovira i Anna Saliente, totes dues ara al secretaria­t.

Fernàndez va ser diputat al Parlament de Catalunya del 2012 al 2015 amb Quim Arrufat i Isabel Vallet –aquesta última va substituir Georgina Rieradeval­l pocs després de constituir-se la Cambra–.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain