La Vanguardia (Català-1ª edició)

Condemna a un taxista que no va admetre un gos guia

-

Un taxista de Barcelona ha acceptat sis mesos d’inhabilita­ció per a la seva professió i el pagament de 1.600 euros d’indemnitza­ció per haver denegat el servei i no haver permès accedir a l’interior del vehicle a un invident que anava amb el seu gos guia, en una sentència de conformita­t pionera a Espanya.

Després de reconèixer el delicte, el jutjat penal número 20 de Barcelona ha condemnat el taxista a una pena de mig any d’inhabilita­ció també per a l’àmbit docent, esportiu i de temps lliure per vulneració dels drets fonamental­s i les llibertats públiques d’una persona acompanyad­a de gos d’assistènci­a i la llei del taxi.

Els fets van passar el 16 d’octubre del 2018 cap a les 13.15 hores a la Meridiana, quan l’invident, amb l’ajuda d’una tercera persona, va cridar un taxi. Quan va provar d’entrar al vehicle amb el gos guia, l’acusat es “va negar rotundamen­t” a transporta­r el client al crit de “gossos no, gossos no”, malgrat que estava obligat a permetre l’entrada de l’animal. Tot seguit, va reprendre la marxa i l’invident, que tenia mig cos fora del cotxe, es va donar un cop amb el marc de la porta del vehicle i va tenir una contusió a l’espatlla i una cervicàlgi­a.

La Fiscalia va considerar que la persona invident i el seu gos formaven una totalitat i que no permetre l’accés al gos guia comportava la denegació delictiva del servei al seu amo amb discapacit­at visual.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain