La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sant Joan Despí aprova el pla del sector Gallina Blanca

El ple dona llum verda a un projecte que inclou més de 400 pisos, oficines i un hotel i que preveu crear un miler de llocs de treball

- CIUTATS RAÚL MONTILLA

Un total de 413 habitatges nous, dels quals 184 seran de protecció i 229 es destinaran al mercat lliure. I, al marge, 45.000 metres quadrats de sostre destinats a oficines, activitat comercial i hotelera i concentrat­s en tres immobles: dos edificis d’oficines i un hotel.

Són les grans xifres del pla que l’Ajuntament de Sant Joan Despí té per al sector Gallina Blanca, anomenat així perquè es desenvolup­arà als terrenys que ocupava la fàbrica de la històrica empresa, i que vol transforma­r el vell polígon Fontsanta en una mena de 22@. El planejamen­t inicial del projecte es va aprovar ahir al ple municipal. Tot i que encara no té calendari, ha deixat de ser una simple idea per començar a convertir-se en una realitat.

El projecte, que ara ha de rebre el vistiplau de la comissió d’Urbanisme de la Generalita­t, afecta una àrea de 45 hectàrees ubicades en un dels extrems del polígon Fontsanta que ha quedat envoltat de continu urbà. Per això amb l’operació també es vol millorar la connectivi­tat de la ciutat, expliquen fonts municipals, i, més enllà de guanyar en habitatge i espais oberts, no perdre activitat econòmica, malgrat que la idea és transforma­r-la. Fer del vell polígon un nou pol econòmic lligat al coneixemen­t i a la indústria tecnològic­a. Per això des de l’Ajuntament es considera de vital importànci­a que la multinacio­nal a què pertany Gallina Blanca no se’n vagi de la població, sinó que també transformi la seva presència. No hi haurà fàbrica, però Agrolimen traslladar­à la seva seu a Sant Joan Despí, i també les de les seves filials GBFoods i Affinity Petcare.

“És una molt bona notícia que el grup d’empreses a què pertany Gallina Blanca hagi decidit instal·lar-se a Sant Joan Despí. Gallina Blanca i el brou Avecrem formen part de la nostra memòria col·lectiva. Ara mirem al futur, sobretot pensant en la gent jove, ja que es crearan llocs de treball qualificat­s i habitatge a preu assequible”, explica l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

En aquest sentit, el conveni urbanístic firmat entre el Consistori i Agrolimen preveu que les oficines centrals del grup, així com de les seves divisions (GBfoods és la capçalera de l’empresa Gallina Blanca) s’instal·lin en aquesta àrea abans de cinc anys, a partir de l’aprovació definitiva de la

Agrolimen traslladar­à la seu al municipi, i també la de les seves filials GBFoods i Affinity Petcare

modificaci­ó del pla urbanístic. Aquest fet ja farà que al voltant de mig miler d’empleats del grup treballin a Sant Joan Despí, però s’espera que el desenvolup­ament d’aquesta àrea, que es calcula que requerirà una inversió de 150 milions d’euros, pugui arribar a crear un miler de llocs de treball.

Una altra de les claus del projecte per a l’executiu local que lidera el socialista Antoni Poveda és la que afecta la mobilitat interna del municipi, ja que, segons explica, el desenvolup­ament del sector permetrà millorar la connectivi­tat entre el centre de Sant Joan Despí i els barris del nord, però també l’accés a l’estació de Rodalies, ja que es preveu la construcci­ó d’un nou pas sota les vies del tren per connectar el passeig de Canalies amb l’eix de l’avinguda de Barcelona.

El nou àmbit inclourà elements que recordaran la història i l’empremta de Gallina Blanca a la ciutat, la primera empresa que es va instal·lar al polígon el 1954.

 ?? AJUNTAMENT DE SANT JOAN DESPÍ ?? Imatge virtual de com quedarà aquest sector del polígon que acollirà la nova seu d’Agrolimen
AJUNTAMENT DE SANT JOAN DESPÍ Imatge virtual de com quedarà aquest sector del polígon que acollirà la nova seu d’Agrolimen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain