La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cs vol liderar l’oposició a València

- RAQUEL ANDRÉS DURÀ València

Ciutadans vol liderar l’oposició a l’Ajuntament de València. Es podria dir que al ple d’ahir dijous ho va aconseguir, ja que les seves dues mocions més dures van ser abonades per PP i Vox i rebutjades, com ja s’esperava, per Compromís i PSPV. Van demanar la dimissió del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i del d’Innovació, Carlos Galiana.

A Grezzi se li va exigir el seu cessament o dimissió –i no per primera vegada– pel frau de quatre milions d’euros que va patir l’Empresa Metropolit­ana de Transports (EMT) de València el setembre del 2019. Fa poc es va publicar l’informe de la comissió d’investigac­ió del Consistori, que després d’un any ha conduït al cessament del gerent de l’empresa municipal, Josep Enric García. El portaveu de Cs, Fernando Giner, va defensar que, al marge del procés judicial, s’han de depurar responsabi­litats polítiques. En el moment que el govern local tenia el torn de paraula, Joan Ribó va optar per tirar del reglament per passar directamen­t a votació.

La segona petició de dimissió, dirigida a Galiana, deriva de quan li va tocar defensar la candidatur­a de València com a capital de la innovació davant la Comissió Europea. No se sentia segur amb el seu anglès, de manera que va simular que parlava sota la mascareta mentre que, de fet, la veu era la del seu intèrpret. El vídeo es va fer viral, i es va veure obligat a disculpar-se. Giner ho veu més greu que una simple anècdota perquè “va ser un engany” i “va incomplir les exigències” del concurs. Galiana, per la seva part, va assegurar que “es va informar” la CE que intervindr­ia amb intèrpret i que no “va infringir cap normativa”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain