La Vanguardia (Català-1ª edició)

Victòria Federica: sense distància i sense mascareta

La jove sembla aliena a les advertènci­es sanitàries anti-Covid

- ANDRÉS GUERRA

Victòria Federica, la filla petita de la infanta Elena i Jaime de Marichalar, que el 9 de setembre va fer 20 anys, sembla entossudid­a a assenyalar que la pandèmia no va amb ella. Almenys no pas les normes sanitàries que regeixen per a tots els ciutadans. Perquè no dubta des d’assistir a festes amb un nombre de persones molt superior al permès fins a ignorar la distància de seguretat interperso­nal a la porta de la facultat on estudia.

Tot i que el seu germà gran, Joan Felip Froilà, va ser tingut com l’enfant terrible de la família, el cas és que l’actitud de Victòria Federica està aixecant moltes més crítiques. L’última de les seves perilloses transgress­ions l’han captada els reporters d’Europa Press. Segons informa l’agència, la jove xerrava amb un amic a les portes d’un restaurant a Madrid, molt enganxats i tots dos sense mascareta. És una actitud semblant a la que va tenir fa només quatre dies: a les portes de The College for Internatio­nal Studies (CIS), on estudia Administra­ció i Direcció d’Empresa, i va ser fotografia­da fent-se petons i abraçant-se amb diferents companys. Un cop trencada la distància de seguretat, portava la mascareta posada, però se la va apartar per prodigar afecte.

A mitjans d’aquest mes d’octubre es van filtrar unes imatges en què es podia veure un ingent nombre de joves gaudint d’una festa al barri de Salamanca (Madrid), celebrada en una cerveseria pròxima a la plaça de Colón. Victòria Federica era entre ells, en una festa amb dj en què les mascaretes i la distància eren conceptes completame­nt aliens als participan­ts.

La filla de la duquessa de Lugo ja va donar la primera pista del

L’han vista en diverses festes amb aforament superior al permès i sense seguretat interperso­nal

que li importen les normes quan després que al març es declarés l’estat d’alarma i el confinamen­t general en tot el país, va abandonar Madrid per desplaçar-se a una finca a Villacarri­llo (Jaén), on es va atrinxerar amb el seu xicot, Jorge Bárcenas, cosí del líder del grup musical Taburete.

La parella va tornar a la capital durant la fase 1 de la desescalad­a a la comunitat i van vulnerar la norma per segona vegada. Es va saber que havia tornat a Madrid saltantse la llei perquè ella mateixa va penjar al seu perfil d’Instagram: “Back” (de tornada), amb una foto davant la porta del japonès Madame Sushita.

El seu germà, Felip de Marichalar –Pipe per als seus amics i Froilà per a la resta del món–, acumula al llarg de la seva encara jove vida (té 22 anys) un bon grapat de rebel·lies. Tot i això, per bé que va decidir deixar Madrid per passar el confinamen­t en un hotel boutique de Marbella tancat al públic –no consta si va deixar la ciutat i va trencar la norma–, s’està comportant amb correcció pel que fa a la Covid-19.

 ?? GAA / GTRES ?? Victòria Federica de Marichalar i Jorge Bárcenas passejant per Madrid al juliol
GAA / GTRES Victòria Federica de Marichalar i Jorge Bárcenas passejant per Madrid al juliol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain