La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mateo anuncia més inversió en cinema, “castigat fortament per la Covid-19”

-

L’administra­dora provisiona­l única de RTVE, Rosa María Mateo, va anunciar ahir en compareixe­nça al Congrés un increment de finançamen­t a la producció de llargmetra­tges, curtmetrat­ges i pel·lícules per a televisió, europeus i espanyols, per passar dels 16,5 milions d’euros previstos a través del 6% que marca la llei, a 22,7 milions d’euros. “Malgrat les nostres dificultat­s pressupost­àries, el nostre compromís amb l’obra europea en general i en particular amb el cinema espanyol és inequívoc”, va dir. Va subratllar que és “essencial” reforçar i apostar financeram­ent per la indústria audiovisua­l, “i prestar una atenció especial al sector del cinema, castigat fortament per la Covid-19”.

Mateo també es va referir a l’avançament de l’horari d’emissió del prime time de TVE. “És una revolució que estem disposats a liderar en solitari confiant que altres cadenes ens segueixin”. “Decisions com aquestes formen part de la nostra missió de servei públic, ja que hem de donar respostes a una societat que ha de conciliar el seu dret al lleure amb l’obligació de matinar per treballar. Som conscients que aquesta decisió comporta un risc de possible pèrdua d’audiència que, com a televisió pública, assumim”, va indicar.

Mateo va defensar que RTVE és la radiotelev­isió pública que menys costa al ciutadà. “El cost i la dimensió de RTVE són, de molt, els més baixos dels grans mitjans públics europeus”, va dir. El pressupost de RTVE és el més baix dels cinc grans mitjans públics europeus.

L’administra­dora provisiona­l, en resposta a una pregunta sobre la supervivèn­cia del servei públic després de la seva gestió, va dir, de manera contundent, que “el veritable risc que corre RTVE és l’abandoname­nt per part de vostès (referint-se a alguns diputats), que no es decideixen a complir amb la seva obligació de nomenar un consell i un nou president o presidenta. Busquin la profession­alitat i la independèn­cia, que és la fórmula per treballar bé, i posin-se d’acord immediatam­ent”.

 ?? EMILIO NARANJO / EFE ?? Mateo ahir al Congrés
EMILIO NARANJO / EFE Mateo ahir al Congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain