La Vanguardia (Català-1ª edició)

Encara menys lleure i vida social

- ALBERT MOLINS RENTER Dimarts puc anar a veure uns familiars que viuen a Alacant? QUÈ ES POT FER El cap de setmana es pot anar a la segona residència? Diumenge de Tots Sants podem anar a portar flors a la tomba d’un familiar? Es pot anar a missa o fer

Les noves restriccio­ns, que es van aprovar ahir i han entrat en vigor avui, compliquen encara més les coses que podem fer. Especialme­nt els caps de setmana i pel que fa a les opcions per gaudir del nostre temps lliure. A continuaci­ó mirem de respondre els dubtes que puguin sorgir.

No. S’ha decretat el confinamen­t perimetral de tot Catalunya durant els pròxims 15 dies, de manera que només és possible entrar i sortir del territori de la Comunitat Autònoma per motius profession­als, educatius, sanitaris, per fer-se càrrec d’una persona dependent, atendre afers legals, anar a entitats financeres o per causes de força major degudament justificad­es.

No. Des de divendres a les sis del matí fins dilluns a la mateixa hora, i la setmana vinent igual, no es pot sortir del municipi de residència, excepte per les raons per les quals es pot eludir el confinamen­t perimetral, que continua vigent els caps de setmana.

Sí, però només si el cementiri és a la mateixa comarca on es viu. La mateixa norma s’aplica a demà dissabte. És l’únic motiu, a més de les excepcions ja explicades, per les quals es pot evitar el confinamen­t municipal, i només durant aquest cap de setmana.

Sí. Les cerimònies i els actes religiosos es poden continuar celebrant, però limitant l’aforament a un 30%.

Sí. Els comerços dels centres comercials de més de 800 m2 dedicats a l’alimentaci­ó, la higiene, productes de farmàcia, òptiques, ortopèdia i veterinàri­a són els únics que estaran oberts a les grans superfície­s, respectant l’horari de tancament a les 21 hores, establert pel toc de queda, i amb una restricció de l’aforament d’un 30%.

Sí. Totes les botigues de menys de 800 m2 poden obrir. Les que superin aquesta superfície només ho poden fer si delimiten l’espai obert al públic a aquesta superfície. Si, a més, són en un centre comercial només podran obrir si disposen d’una entrada directa des del carrer.

No. Cinemes, teatres i auditoris, tant en espais tancats com a l’aire lliure, no estaran oberts les dues setmanes vinents.

No hi ha problema. Es pot anar a recollir el llibre, però no es pot consultar a la biblioteca. Aquests equipament­s, juntament amb els museus i les galeries d’art, estan oberts, amb una limitació de l’aforament d’un 33%.

No. La majoria d’activitats extraescol­ars han quedat suspeses des d’avui mateix.

En aquest cas sí. Les úniques activitats extraescol­ars que estan autoritzad­es són les que organitzen els centres escolars i les ampes, però sempre que coincideix­in els participan­ts amb el grup bombolla estable definit per l’escola.

No. Tot l’esport no profession­al ha quedat suspès. Tant les competicio­ns com els entrenamen­ts.

Sí. La pràctica d’esport individual està autoritzad­a, i en aquest cas es pot sortir del municipi, però només fins a la localitat limítrofa per córrer, caminar o anar en bicicleta.

No. Els gimnasos i totes les instal·lacions esportives queden clausurade­s durant els pròxims 15 dies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain