La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PE vol aclariment­s sobre la immersió lingüístic­a

- JAUME MASDEU Brussel·les. Correspons­al

El cas ja va arribar a la comissió de Peticions del Parlament Europeu (PE) l’abril del 2018 i va acabar amb una carta a les autoritats catalanes. Ara s’ha recuperat i s’enviarà una altra missiva, en aquest cas al Ministeri d’Educació espanyol, per demanar informació i expressar la preocupaci­ó sobre el sistema d’immersió de l’escola catalana.

El tema ha tornat a aquesta comissió parlamentà­ria sota l’impuls de l’Associació d’Escola Bilingüe, la presidenta de la qual, Ana Losada, va intervenir de manera telemàtica en la sessió d’ahir d’aquesta comissió del Parlament Europeu. Considera que “s’infringeix l’article II del Tractat de la Unió Europea perquè no respecta l’estat de dret i perquè l’administra­ció pública espanyola i catalana estan actuant conscientm­ent en contra de les lleis”.

La presidenta de la comissió, la popular Dolors Montserrat, va anunciar l’enviament de la carta i també que es demanarà un informe a la comissió de Cultura del Parlament Europeu. “Totes les llengües han de servir per unir i mai per segregar i dividir. És molt més el que ens uneix que el que ens separa”, va dir Montserrat, que no descarta plantejar més endavant l’enviament d’una missió d’eurodiputa­ts a Catalunya.

La proposta va rebre el suport dels diputats del PP, Ciutadans i Vox i l’oposició de Diana Riba, d’ERC, que va lamentar que s’utilitzi l’Eurocambra com “el pati del darrere” de la política espanyola i va defensar la validesa del sistema d’immersió que s’aplica a les escoles catalanes.

Per la seva banda, el representa­nt de la Comissió Europea va intervenir per indicar que la Unió Europea no té competènci­es per intervenir en aquest terreny, ja que la regulació de les llengües és una competènci­a de cada país.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain