La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Auditori llança un canal en línia per emetre concerts amb qualitat

- JUSTO BARRANCO

La presentaci­ó ahir de la nova plataforma en línia de L’Auditori per emetre els concerts en streaming no podria haver estat més oportuna: es va fer quan començava a circular la notícia que s’haurien de tancar els teatres, els cinemes i les sales de música al llarg de 15 dies. I justament contra aquesta amenaça de tancament anava el llançament d’aquest nou Netflix de la música clàssica batejat com L’Auditori Digital: com va recordar el director de la institució, Robert Brufau, si els primers mesos de confinamen­t van emetre continguts com van poder a través de Facebook, ara n’emetran amb una gran qualitat. I, a més a més, no hauran de parar l’activitat, perquè podran oferir concerts en directe en línia encara que les seves sales es tanquin al públic. Els músics aniran a l’auditori i actuaran davant butaques buides però amb molts espectador­s digitals. Serà el que passarà ja avui amb el concert de Joana Gomila i demà amb l’OBC.

Brufau va explicar que la idea d’aquesta plataforma digital que té una oferta inicial de llançament d’un euro i que després passa a 7,90 euros mensuals –també és possible comprar concerts individual­s– va néixer abans de la pandèmia amb l’ambició de projectar l’activitat de L’Auditori més enllà. “Ens imaginàvem una plataforma per oferir en paral·lel al directe els concerts en streaming. I generar catàleg, que la gent pogués accedir a concerts anteriors. Oferir continguts digitals de gran qualitat i fer-nos rellevants a la xarxa, prestigian­t les nostres activitats. I accedir al públic més jove, el que més continguts digitals consumeix. Volem fer la nostra activitat escalable: que tot el que fem sigui accessible per al públic internacio­nal i el del país, i no només el de la sala. De fet, el primer subscripto­r del canal ha estat de València”, subratlla.

La pandèmia va donar l’empenta definitiva a un projecte que, assenyala, “no substituei­x el directe però sí que ofereix elements i punts de vista diferents, amb una bona realitzaci­ó i generant contingut sobre els artistes i el repertori”. Serà una plataforma en què hi haurà el nou segell discogràfi­c digital de L’Auditori i que oferirà catàleg i directes. La inversió aquest any per a les emissions és de 100.000 euros, i tindran, diuen, una “factura i estètica cinematogr­àfica pròpies”: hi ha una grua de vuit metres a la sala principal per aconseguir perspectiv­es inèdites. Els directes seran després revisats pels artistes abans d’integrar-se o no al catàleg. Aquest primer trimestre oferiran 26 directes, i ja tenen registrats 1.200 usuaris.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Una imatge de l’exterior de L’Auditori durant el confinamen­t
XAVIER CERVERA Una imatge de l’exterior de L’Auditori durant el confinamen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain