La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No acceptarem pressions”

La president de la gestora no vol córrer riscos de salut a l’hora de convocar les eleccions

- FUTBOL LA JUNTA GESTORA, CONSTITUÏD­A CARLES RUIPÉREZ

La comissió gestora que guiarà el FC Barcelona durant els pròxims mesos, després de la dimissió de la junta de Josep Maria Bartomeu i fins que se celebrin les pròximes eleccions a la presidènci­a, ja s’ha constituït. Ahir al matí, rebuts pel síndic del soci del club, Joan Manuel Trayter, els vuit membres van prendre possessió del càrrec, començant per Carles Tusquets, president de la junta gestora.

Tusquets va explicar que la seva voluntat és convocar les eleccions per elegir el pròxim president del club “tan aviat com sigui possible”. Ara bé, ja va avisar els futurs precandida­ts que no intentin condiciona­r la gestora sobre les possibles dates en què s’han de posar les urnes. “No acceptarem pressions”, va deixar clar.

En la seva primera compareixe­nça, just uns minuts després de la primera reunió, el president de la gestora va enumerar les que seran les dues línies mestres de la seva tasca al capdavant de l’entitat.

La primera, tal com marquen els estatuts, és l’elaboració d’un calendari electoral que desemboqui en els comicis. Per això disposen de tres mesos per acabar-lo de perfilar i triar la data definitiva. Tusquets va voler llançar un missatge a tots els presidenci­ables perquè no tinguin pressa ni busquin apressar la comissió per fixar el dia de la votació. El president de la gestora va venir a dir que els temps els marcarà ell amb la voluntat de buscar la participac­ió més alta possible als comicis. I és que no vol córrer cap risc de salut amb l’evolució de la pandèmia pel mig.

“No acceptarem pressions per convocar les eleccions en uns moments inadequats”, va avisar Tusquets. “Les convocarem al més aviat possible. I remarco la paraula possible. Volem que la pròxima junta surti amb al màxim suport possible, i això passa per intentar que la participac­ió sigui alta”, va raonar Tusquets amb les seves paraules.

En aquest sentit, cal recordar que Josep Maria Bartomeu, al seu discurs de comiat de dimarts, ja va vaticinar que “la gestora no té cap garantia de poder celebrar unes eleccions a curt termini”. No en va, actualment el cens de socis amb dret a vot supera les 109.000 persones. L’expresiden­t ho va dir malgrat que des de diversos departamen­ts de la Generalita­t no veien

 ?? FCBARCELON­A.CAT ?? Carles Tusquets durant la seva compareixe­nça ahir al Camp Nou
FCBARCELON­A.CAT Carles Tusquets durant la seva compareixe­nça ahir al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain