La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça es queda sol en el lideratge esclafant l’Ålborg

- HANDBOL Barça Ålborg

revelació del grup B, a qui va fondre amb un contundent 42-33 que podria haver estat més voluminós.

La cinquena victòria en cinc partits deixa l’equip blaugrana sol en el lideratge del grup B gràcies a l’empat del Veszprém de David Davis a la pista del Kiel dimecres (31-31). El Barça encara ha de jugar el partit ajornat a la pista hongaresa, on es jugarà una altra vegada la primera de les dues places que donaran accés als quarts de final.

Sense reservar res, Xavi Pascual va treure tot l’arsenal en un Palau Blaugrana tristoi. “Com diuen Pasqui i Raúl Entrerríos, és millor jugar tres partits seguits que quedarse sense jugar-ne cap”, assumia l’extrem Mortensen, un dels destacats. La filosofia del tècnic barceloní continua calant en els seus deixebles, que es buiden fins a l’extenuació. Malgrat la falta de ritme per tants dies d’inactivita­t, els blaugrana van agafar la seva velocitat de creuer habitual a mitjans del primer temps per marxar de 6 (16-10), la màxima renda. L’Ålborg, però, amb velocitat i desimboltu­ra i un atac amb 7 jugadors (sense porter) es va poder acostar a 2 gols abans del descans (20-18), després de clavar un parcial sorprenent de 4-8.

A Xavi Pascual li va servir d’estímul per esperonar els seus jugadors al descans. Prova d’això va ser com va sortir el Barça del vestidor, com un cavall desbocat: parcial de 5-1 i reestablin­t la distància de 6 gols (25-19) per recuperar el corró.

Mem i Janc, amb 6 gols cadascun, i Pérez de Vargas, amb 11 aturades, van liderar la victòria blaugrana

42-33 31-31 31-32 ajornat

Amb una actuació ofensiva coral, liderada per la velocitat de Mem i Janc (6 gols cada un) i les 11 parades d’un Pérez de Vargas esplèndid, el Barça es va arribar a agradar i a gaudir de fins a 13 gols de renda (41-28). Amb el duel sentenciat, lògicament, va aixecar el peu de l’accelerado­r i va reservar energies per a la segona part de la marató: avui li toca baixar al fang de la Lliga Asobal contra el Benidorm (16 h) en partit ajornat, i dissabte visitar Pontevedra per jugar contra el Cisne.

Barça: Pérez de Vargas (1), Mortensen (5), Pálmarsson (5), Frade (2), Petrus (1), Mem (6), Janc (6); Cindric (5), Ariño (1), Aleix Gómez (1), Fàbregas (3), Sorhaindo (2), Raúl Entrerríos (1), N’Guessan (3), Dolenec, Moller.

Parcials: 4-3, 7-5, 10-6, 13-8, 1713, 20-18 (descans); 24-19, 28-23, 32-26, 36-26, 40-28, 42-33.