La Vanguardia (Català-1ª edició)

LVMH compra Tiffany amb un descompte

-

Tiffany i LVMH han fet les paus. Finalment el gegant francès del luxe comprarà el grup de joieria dels Estats Units per un preu total d’uns 15.800 milions de dòlars (13.500 milions d’euros).

Les dues empreses van posar fi a una dura disputa legal que va començar fa dotze mesos, quan els francesos van presentar la seva proposta. El descompte respecte a l’oferta inicial de fa un any és al final modest: uns 425 milions de dòlars (uns 365 milions d’euros). Feia temps que LVMH feia pressió per disminuir el preu amb l’argument que la crisi del coronaviru­s suposava una modificaci­ó de les condicions de l’acord inicial.

El nou preu d’adquisició es fixa en 131,50 dòlars per acció, des dels 135 dòlars del tracte original, van informar les companyies en un comunicat, després d’afegir que les altres condicions clau de l’acord de novembre del 2019 romanen sense canvis. “Tiffany i LVMH també han acordat resoldre el seu litigi pendent en el Tribunal de la Cancelleri­a de Delaware”, van subratllar. S’espera que la transacció, que ja ha estat autoritzad­a pels reguladors antimonopo­li, es tanqui a començamen­ts del 2021, subjecta a l’aprovació dels accioniste­s de Tiffany.

“Estem tan convençuts com sempre del formidable potencial de la marca Tiffany i creiem que LVMH és el lloc adequat per a Tiffany i els seus empleats durant aquest apassionan­t pròxim capítol”, va dir el multimilio­nari Bernard Arnault, màxim executiu del hòlding.

El casament empresaria­l, per dir-ho així, es formalitza­rà a començamen­ts de l’any que ve.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain