La Vanguardia (Català-1ª edició)

Telefónica guanya 671 milions i acusa el deterioram­ent de la filial a l’Argentina

Pallete afirma que l’activitat comercial va començar a millorar en el tercer trimestre

- PILAR BLÁZQUEZ

Telefónica va obtenir un benefici net de 671 milions d’euros en els nou primers mesos del 2020, amb un retrocés del 50,1% que s’explica per una provisió de 785 milions feta per ajustar a la baixa el valor de la seva filial a l’Argentina, per la depreciaci­ó de les divises llatinoame­ricanes i per l’impacte de la Covid-19. Els ingressos de la companyia presidida per José María Álvarez Pallete es van situar entre gener i setembre en 32.167 milions, amb un descens del 10,7%. I el resultat operatiu va baixar un 14,9%, fins als 9.747 milions.

El conseller delegat, Ángel Vilá, i la directora financera del grup, Laura Abasolo, van destacar, durant un conferenci­a amb analistes, la reactivaci­ó de l’activitat comercial del tercer trimestre i la gestió realitzada durant la crisi. Així, entre juliol i setembre els ingressos van assolir els 10.461 milions, un 1,2% per sobre del trimestre anterior, tot i que encara van ser un 12,1% menys que el 2019. El resultat operatiu es va quedar en 2.672 milions, un 2,8% per sota del mateix trimestre de l’any anterior. Però l’efecte de la depreciaci­ó argentina va portar a pèrdues de 160 milions en el trimestre.

La generació de liquiditat i el deute també van donar dades positives. A finals de setembre la posició de liquiditat era de 22.425 milions d’euros, una xifra que permet a la companyia tenir coberts els venciments de deute en els propers dos anys. Mentre que el deute s’ha reduït fins als 36.676 milions d’euros, 1.068 milions menys que en desembre i 525 milions per sota del trimestre anterior. “Gràcies a l’execució de l’estratègia presentada fa un any i a la solidesa del nostre negoci, en el tercer trimestre milloren les tendències, amb una clara recuperaci­ó de l’activitat comercial als nostres mercats clau”, va assegurar José María Álvarez-Pallete.

Laura Abasolo va assegurar que per això s’està donant “prioritat absoluta” a la generació de flux de caixa i que estan sent més actius que mai” i “més valents” en l’adopció de mesures inorgàniqu­es,

La companyia signa un acord amb Allianz per desplegar fibra a les zones rurals d’Alemanya

que es veuran pròximamen­t. Abasolo va recordar, en aquesta línia, que ja hi ha diverses operacions anunciades pendents d’aprovació, com la fusió d’O2 i Virgin Media al Regne Unit, la venda de torres a Alemanya a Telxius o la venda de la filial a Costa Rica.

L’operadora va confirmar ahir la creació d’una nova companyia participad­a al 50% amb la companyia d’asseguranc­es Allianz per desenvolup­ar el desplegame­nt de la infraestru­ctura de fibra en zones rurals i semirurals d’Alemanya. L’objectiu és invertir 5.000 milions d’euros durant sis anys per desenvolup­ar una xarxa de fibra de 50.000 quilòmetre­s d’extensió.

Els resultats presentats ahir van tenir una mala acollida en borsa, en una jornada en què les accions de la companyia van baixar un 5,22%.

 ?? DANI DUCH ?? Detall de la seu de Telefónica a Las Tablas, Madrid
DANI DUCH Detall de la seu de Telefónica a Las Tablas, Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain