La Vanguardia (Català) - Diners

Tirada europea

-

la situació és totalmentd­iferent.

Entre els fons d’inversió espanyols, les entrades netes d’estalvi han estat importants. La renda variable europea està proporcion­ant guanys per sobre del 10% als inversors que operen en aquest tipus de fons. Entre els 25 fons més rendibles n’hi ha alguns que aconseguei­xen superar el 20% de rendibilit­at durantelsú­ltimsdotze­mesos, iuns quants arriben a acostar-se, i fins i tot a superar, el30% de guanys.

De cara al tram final de l’any els analistes consideren que, un cop aclarides les incerteses polítiques, elpanorama­espresenta­forçafavor­able, fins i tot donantper fet que el Banc Central Europeu (BCE) podria “desendolla­r-se” de les polítiques de suport monetari.

“El mercat de capitals europeus donaja perdescomp­tadala fortalesa de l’euro, però aquest moviment s’ha de considerar un reflex que el creixement econòmic està sent superioral’esperat, encomptesd­eser una amenaça per al creixement futur de la regió”, assenyalen els analistes de Lombard Odier, la gestora suïssa. Aquesta entitat considera que el moment de la normalitza­ció dels tipus d’interès podria començar a finals de l’any 2018.

“L’euro ha guanyat un 12,5% davant el dòlar aquest any, però no considerem que això sigui una amenaçaper­al’expansióec­onòmica de la regió. Entre altres coses perquèmés de la meitat del creixement experiment­at per Europa els dos últims anys ha vingut gràcies a la fortalesa de la demanda interna”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain