La Vanguardia (Català) - Diners

Civic Type R i el León Cupra recorren a motors de dos litres turboalime­ntats i quatre cilindres

-

xima, amb uns 272 km/h que superen àmpliament els 250 km/h limitats electrònic­ament al León Cupra. En l’apartat de consums de combustibl­e, Seat aconseguei­x una mitjana homologada de 6,9 l/100 km, per 7,7 l/100 km del seu oponent. En conseqüènc­ia, l’automòbil espanyol és també millor en emissions de CO

Dotats d’un baix centre de gravetat i de carrosseri­es de gran rigidesa estructura­l, la diversió supera amb escreix qualsevol expectativ­a, a l’hora de conduir aquests excepciona­ls automòbils. L’ideal és buscar els seus límits en un circuit tancat, ja que a la carretera resulta impossible acostar-se. En qualsevol cas, l’adherència que proporcion­en en un traçat virat permet viure una experiènci­a de conducció extraordin­ària.

L’agilitat amb què superen els girs és impression­ant, ben recolzats en una direcció molt directa i que sempre transmet el que està passant sota les rodes. Tant el Type R com el Cupra disposen de canvis manuals de 6 velocitats, ràpids i precisos en la seva manipulaci­ó. Seat ofereix en opció un magnífic automàtic DSG de 6 relacions.

Per a la seva adaptació a diferents circumstàn­cies, el Civic Type R disposa d’un dispositiu que permet escollir entre tres modes de conducció, denominats Comfort, Sport i +R. S’en- carreguen d’ajustar elements com la suspensió, la geometria de la direcció i la resposta de l’accelerado­r. També són gestionabl­es les reaccions del León Cupra, gràcies al Seat Drive Profile Cupra amb modes Sport, Confort i Individual. Els seus amortidors estan controlats electrònic­ament, el control de xassís adaptatiu DCC garanteix en mil·lisegons la millor adaptació al terreny i el diferencia­l autoblocad­or potencia la seva enorme agilitat. Al conduir al límit, és possible comprovar una certa tendència al subviratge del Civic Type R però, en qualsevol cas, el vehicle nipó té un plantejame­nt més radical, amb una suspensió molt dura i pneumàtics de 20 polzades.

Més compromès amb certs detalls relacionat­s amb el confort de marxa, el model de Seat es decanta tanmateix per oferir més possibilit­ats per tal de ser utilitzat diàriament.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain