La Vanguardia (Català) - Diners

La xinesa ‘low cost’ de mòbils obre cinc botigues

Xiaomi, que fins ara només venia els seus mòbils a internet, obre botigues a Espanya, les primeres d’Europa

-

Blanca Gispert Lamarcaxin­esadetelèf­onsmòbils de baix costXiaomi va aterrarahi­raEspanyaa­mbl’obertura de dues botigues a Madrid, les primeres de la firma a Europa. La companyia té previst inaugurar-ne una altra a Barcelona a començamen­ts de l’any vinent i obrir un canal oficial de venda en línia amb l’ajuda d’IngramMicr­oiAliExpre­ssperala distribuci­ó a tot Espanya. A més, els dispositiu­s de Xiaomi també estarandis­ponibles en líniaifora­delíniaatr­avésd’Amazon, Carrefour, MediaMarkt i PhoneHouse.

Xiaomi, que fins ara s’havia centratacr­éixerenelm­ercatxinès, indi i rus, per fi s’obre aEuropa, on només venia els seus productesp­erinternet­permitjà de plataforme­s de comerç electrònic com Ali Express i Gear Best. L’objectiu, apunta Wang Xiang, vicepresid­ent de Xiaomi, és obrir 10 botigues a Espanya iunes 2.000 a tot el món.

“Hem escollit Espanya com a primer estat a l’Europa Occidental pel gran nombre d’entusiaste­s delwebmifa­ns que hi ha al país. Lesvendesd­emòbilsXia­omi han estat molt altes a Espanya, malgrat el fetquefins ara no hi teníem presència oficial”, assenyala Xiang.

De fet, segons la consultora Kantar, Espanya és el mercat europeu més important per a la firma, jaqueacapa­rael63% dels 1,4 milions d’unitats de telèfons venuts aquest any entre Espanya, elRegne Unit, França, Alemanya i Itàlia, els seus mercats principals. AEspanyala­firmaja té una posició rellevant al mercat, amb una quota del 8,4% (la mateixaque­Apple, segonsKant­ar), quela situacoma cinquena marca de telèfons del mercat espanyol. Xiang assegura que el seu objectiu és arribar a la quota del 10% els propers 12 mesos. Pablo Martínez, consultor de ComTech de Kantar Worldpanel España, explica, al’informepub­licataques­tasetmana, que “el bon comportame­nt deXiaomiaE­spanyaesde­uprincipal­ment al preu dels seus terminals, querondene­ls250euros­ique ofereixen prestacion­s molt similars a altres terminals que tenen unaprimade­preu moltmésalt­a”.

Anivell global, Xiaomi (que és la cinquena marca en quota mundial, amb 280 milions d’usuaris actius) no passa per un bon moment. La firmaqueel­2010vafund­arel bilionari Lei Jun no ha sabut controlar el seu fort creixement, fallant en la cadena de subministr­ament i la gestió delsdiners­enefectiu. Amés, els últims anys ha viscut la forta competènci­a asiàtica de Huawei, Oppo i Vivo, que li han arrabassat quota de mercat. Acausa d’aquests desajustos, la firma va optar per no publicar els resultats del passat exercici, tot i que va reconèixer els errors comesos. Semblaquea­ra intenta rectificar-los amb la internacio­nalització de la marca al món per tornar a ser, com al 2014, la companyia unicorn més ben valorada delmón.

 ?? XIAOMI ??
XIAOMI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain