La Vanguardia (Català) - Diners

Els dos vehicles parteixen de petits motors de gasolina de tres cilindres en línia

-

cions que transmeten aquestes versions, gairebé no difereixen de les variants convencion­als de l’i10 i el Mii. Així mateix, la sonoritat mecànica i la resposta general del vehicle no permeten distingir-los dels seus germans de gasolina.

Si se sumen els consums mitjans de gasolina i GLP, el Hyundai i10 ofereix una autonomia total homologada d’uns 1.200 km. El Mii disposa d’un dipòsit de gasolina reduït i gaudeix de menys autonomia, uns 600 quilòmetre­s que sorgeixen de la suma dels 10 kg deGNC(380 km) i els 10 litres de gasolina (220 km). En qualsevol cas, resulta evident que els costos operatius d’aquestes versions són, certament, molt inferiors als que es poden obtenir amb mecàniques gasolina o dièsel. Avantatges afegits És molt interessan­t tenir en compte que tant el Hyundai i10 GLP com el Seat Mii GNC es beneficien de diferents ajuts oficials per part de l’Administra­ció, destinats a afavorir l’ús de vehicles ecològics. Aquests privilegis són, en concret, l’exempció de l’impost de circulació i la bonificaci­ó d’un percentatg­e de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica a Barcelona i Madrid, ciutats on disposen també d’avantatges a l’hora d’estacionar o utilitzar carrils VAO.

A les grans ciutats mostren les seves principals virtuts mecàniques gràcies a una agilitat excel·lent i a unes dimensions externes ideals per aprofitar qualsevol forat per estacionar, per reduït que sembli. No estan concebuts per fer viatges llargs, però disposen d’una velocitat de creuer acceptable i d’un rendiment mecànic suficient.

En escenaris diferents, com és el cas de les carreteres virades, el model de Seat ofereix millors sensacions en el pas per revolt, encara que també cal dir que l’i10 de Hyundai no desentona gens en aquest aspecte, en el que la diferència és, realment, molt petita.

Una de les diferèncie­s que poden decantar l’elecció del comprador és el nombre de places disponible­s: mentre l’i10 de Hyundai està homologat per ser ocupat per un total de cinc ocupants, el Mii de Seat es conforma amb una capacitat de quatre places.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain