La Vanguardia (Català) - Diners

Motos Honda amb un GPS català

-

Mapit IoT ha firmat un acord amb el fabricant japonès perquè més de 20.000 motociclet­es l’any incorporin el seu dispositiu Tot va començar quan a Javier Marcos li van robar la motociclet­a. “Com pot ser que aparells com una moto encara no estiguin connectats per poder saber on són en tot moment?”, es van preguntar en Marcos i el seu soci Andrés Aranda. “Fa un parell d’anys els dispositiu­s GPS es començaven a instal·lar en cotxes però no en motos i amb l’Andrés vam començar a treballar per dissenyar el nostre propi dispositiu”, explica. Mentre feien proves, a en Marcos li van tornar a robar lamoto, amb la sort que en aquell moment hi portava posats cinc models de GPS en prova. “Aquesta vega- da sí que la vaig recuperar!”, diu en Marcos amb orgull. Mait IoT havia passat la seva primera prova de foc.

Fundada el febrer del 2016, Mapit IoT és una empresa nacional que es dedica al desenvolup­ament de software i hardware per a la internet de les coses (IoT). Comercia- litza la seva pròpia gamma de dispositiu­s GPS per al client final i fa desenvolup­aments a mida per a flotes i empreses. Recentment, Mapit IoT ha signat un acord amb Honda Motor Europe España perquè les seves motociclet­es incloguin un dispositiu GPS que ha estat desenvolup­at conjuntame­nt per les dues companyies. Es calcula que unes 20.000 motociclet­es Honda de totes les cilindrade­s i preus incorporar­an aquest servei a Espanya cada any.

L’any passatMapi­t IoT va facturar 750.000 euros i preveu arribar als dos milions a finals del 2018. El negoci està creixent ràpidament i també les necessitat­s d’inversió. Per a la fundació de Mapit IoT, en Marcos i Aranda van aportar 155.000 euros de fons propis i ara estan buscant un inversor perquè inverteixi un milió d’euros en el projecte. “Estem treballant en noves funcionali­tats. La internet de les coses és el futur”, assegura en Marcos.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Javier Marcos va fundar Mapit IoT amb Andrés Aranda després que li robessin la moto
CÉSAR RANGEL Javier Marcos va fundar Mapit IoT amb Andrés Aranda després que li robessin la moto
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain