La Vanguardia (Català) - Diners

Laura Sierra

Els 11.000 de l’Ibex, a tocar

- Laura Sierra Cap de taula d’Interbroke­rs

Segons dades de l’Institut Internacio­nal de Finances, el deute global va marcarun nourècord de 233 bilions de dòlars a finals del tercer trimestre del 2017. Nivells de vertigen que posen nerviós el mercat de renda fixa. N’hi ha prouambune­xemple: d’una banda, el rumor, després desmentit, que la Xina volia frenar lacomprade deute americà, acosta la rendibilit­at del bo dels Estats Units a 10anys al 2,60%, cosa que representa­u n increment del 7,5% aquest any. D’altra banda, l’inici de la retirada d’estímuls monetaris per part dels bancs centrals augmenta l’onada de vendes al mercat de bons. El bo japonès a 10anys, des que elmesdenov­embre passat va deixar de rendir en negatiu, es revaloritz­a fins al 0,073%, i les vendes del B un d empenyen la seva rendibilit­at fins al 0,60%. Fins i tot així, la relació deute/PIB va caure per quart trimestre consecutiu fruit de l’acceleraci­ó econòmica.

Labanca aplaudeix el moviment. Unapujada de la rendibilit­at els atorgamésm­arge de benefici. Així, el sectorial bancari de l’Eurostoxx 600 s’ encareix més d’ un 5% des d’inicis d’any, i supera nivells del maig del 2017, en què l’Ibex 35 firmava els 11.135 punts. Lesemprese­s exportador­es europees es ressenten d’un euro per sobre d’1,21 dòlars, i l’alemanyDAX­30 tanca la setmana en negatiu. Això deixa el diferencia­l de l’Ibex 35 (sobre ponderat en banca) contra l’Eurostoxx 50 anivells del setembre del 2017.

Mentrestan­t, la festa continua a les borses asiàtiques i a Wall Street, així coma Anglaterra, on els seus principals índexs fixenmàxim­s històrics. Ambla volatilita­t deprimida i enestat de coma, la prima de risc espanyola en els 92 punts bàsics (retrocedin­tun30% des delsmàxims­de l’octubre) i atent a la publicació de resultats empresaria­ls del quart trimestre, l’Ibex 35 se’n va a buscar confeti. Els 11.000 cada vegada sónmésapro­p.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain