La Vanguardia (Català) - Diners

El compromís dels dos vehicles en qüestions de medi ambient està fora de tot dubte

-

lentes. Proporcion­a una notable resposta i permet practicar una conducció silenciosa i intuïtiva. La bateria que alimenta el motor elèctric ocupa un espai petit i recupera la càrrega amb gran rapidesa.

El Hyundai Ioniq també és un automòbil capaç d’oferir elevades dosis d’eficiència. Les seves bateries estan ubicades en una zona molt baixa i avançada que generen un baix centre de gravetat. Adopta un motor gasolina 1.6 GDI de 105 CV, desenvolup­at específica­ment per a aquest tipus de mecàniques i es combina amb un motor elèctric magnètic permanent de 43,5 CV.

Destaca la ràpida regeneraci­ó de la bateria i una òptima distribuci­ó de l’energia, gràcies a una transmissi­ó de doble embragatge de sis relacions que gaudeix de dos modes de funcioname­nt, Eco i Sport. D’aquesta manera, la marca coreana afirma que es poden recórrer uns 25 quilòmetre­s fent servir únicament el motor elèctric. Comportame­nt notable El Hyundai disposa d’una velocitat màxima superior (185 per 180 km/h), correspone­nt al Prius una millor capacitat d’acceleraci­ó 0-100 km/h (10,6 per 10,8 segons). El model japonès ofereix millors registres de consum de combustibl­e i emissions de CO , tot i que en ambdós casos es tracta de registres que evidentmen­t són molt brillants.

D’altra banda, tant l’Ioniq híbrid com el Prius 1.8 VVT-i Hybrid aconseguei­xen, amés d’una elevada eficiència, un rendiment elevat, una experiènci­a de conducció entretingu­da i un comportame­nt notable en tots els escenaris. En aquest sentit, cal subratllar que l’automòbil coreà ha estat dissenyat amb un baix centre de gravetat i equipa una suspensió multibraç posterior, factors que permeten gau- dir d’un òptim dinamisme sobre qualsevol mena de traçat.

Per la seva part, el comportame­nt del Prius és també satisfacto­ri gràcies a la seva plataforma d’última generació, la rigidesa del conjunt i l’eficàcia mostrada per la suspensió, factors que generen agradables sensacions al volant.

Totes elles, virtuts que s’uneixen a un magnífic compromís mediambien­tal de totes dues marques.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain