La Vanguardia (Català) - Diners

La plataforma Cabify, valorada en més de 1.000 milions d’euros

La plataforma s’ha convertit aquesta setmana en l’única empresa valorada en més de 1.000 milions

- Blanca Gispert

El mercat espanyol té un nou unicorn. És a dir, una empresa que està valorada en més de 1.000 milions d’euros. És Cabify, la plataforma que contacta usuaris amb conductors profession­als i que tanta controvèrs­ia ha ocasionat en el sector del taxi per la seva competidor­a Uber.

La companyia ha augmentat el seu valor gràcies a una nova ronda de finançamen­t que ha tancat aquesta setmana. En l’operació, Maxi Mobility –el hòlding que sosté Cabify i també una altra empresa brasilera, anomenada Easy– ha aixecat 131 milions d’euros gràcies a la contribuci­ó de companyies que ja havien invertit en rondes anteriors i de nous petits inversors. Entre ells hi ha Rakuten, TheVenture­City, Endeavor Catalyst, Gat Investment­s, Liil Ventures, WTIi inversors locals d’Espanya i Llatinoamè­rica.

La companyia –que ha aixecat 407 milions d’euros d’ençà que la va fundar Juande Antonio el 2011– va explicar dilluns passat que els nous 130,6 milions d’euros serviran per millorar la tecnologia i accelerar el seu creixement a Espanya i Llatinoamè­rica. En total, Cabify és present en 130 ciutats de 14 països.

Segons Luis Martín Cabiedes, professor d’emprenedor­ia a l’escola de negocis Iese, el fet que Cabify hagi entrat al club dels unicorns respon a les bones xifres de la companyia –el 2017, els seus ingressos es van multiplica­r un 500% (sense especifica­r fins a quant) i ja té més de 50.000 usuaris arreu del món– i a l’atenció que està captant el sector de l’economia col·laborativa en el transport de persones. Tot i això, Cabiedes creu que la companyia encara és lluny de sortir a borsa i d’arribar a un volum com el d’Uber, que és el gegant d’aquest servei al món.

El fet que Cabify s’hagi convertit en un unicorn és insòlit. Segons la consultora CB Insights, només hi ha 226 empreses al món que estiguin valorades en més de 1.000 milions d’euros. I que el fet passi a Espanya encara és més excepciona­l. Després del fracàs de Gowex el 2014, el mercat local feia anys que no acollia una empresa amb valor superior als 1.000 milions.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ??
EMILIA GUTIÉRREZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain