La Vanguardia (Català) - Diners

L’i30 Fastback incorpora set coixins de seguretat; n’inclou un de genoll per protegir el conductor

-

renunciar a un elevat nivell de confort.

Basada en l’anomenat Hyundai SmartSense, la seguretat és prioritàri­a per a la firma coreana, i el nou i30 Fastback no n’és una excepció. Ha rebut la màxima puntuació de cinc estrelles per l’organisme Euro NCAP i disposa de sèrie d’assistent de prevenció de col·lisions frontals, sistema d’alerta d’atenció al conductor, assistent de llums llargs i assistent actiu de mante- niment de carril. Equipa també control de velocitat de creuer intel·ligent amb aturada i engegada automàtica, informador de límits de velocitat o sistema d’alerta de trànsit posterior.

La seguretat passiva és excel·lent. Es fa servir un alt percentatg­e d’acer d’alta resistènci­a a la seva carrosseri­a, i d’aquesta manera s’aconseguei­x una gran rigidesa i capacitat d’absorció d’energia en cas d’impacte. Així, en cas de col·lisió, es minimitza la deformació i es protegeix els ocupants. L’i30 Fastback disposa de set coixins de seguretat, incloent-n’hi un de genoll per protegir el conductor.

La connectivi­tat del nou Hyundai assoleix cotes excel·lents. Hi ha l’opció de gaudir d’una pantalla de vuit polzades amb un avançat sistema de navegació que disposa de funcions de connectivi­tat mitjançant Apple CarPlay i Android Auto, sistemes que permeten connectar els smartphone­s. També és possible disposar de sistema de càrrega sense fil, i el sistema de navegació compta amb set anys de subscripci­ó gratuïta a LIVE Services, proporcion­ant informació actualitza­da sobre trànsit, radars i també meteorolog­ia.

El nou Hyundai i30 Fastback debuta al mercat, en el llançament, amb dos motors turbo de gasolina, equipats de sèrie amb un eficient sistema d’aturada i engegada. La firma coreana ha optat per mecàniques de baixa cilindrada, i la primera opció és un 1.0 T-GDI de tres cilindres, amb potència de 120 CV (120 grams de CO i consum de 5,2 l/100 km), associat a un canvi manual de sis velocitats.

La segona opció és un motor 1.4 T-GDI de 140 CV, que ofereix possibilit­at de canvi manual (208 km/h, 0-100 km/h en 9,2 segons, 134 g/km de CO i consum homologat 5,7 l/100 km) o bé automàtic de doble embragatge i set relacions. Amb aquest canvi automàtic es gaudeix d’un selector de modes de conducció que disposa de tres posicions, denominade­s Eco, Normal i Sport.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain