La Vanguardia (Català) - Diners

El millor termini

-

Els plans de renda variable i els de tipus mixt solen presentar les rendibilit­ats guanyadore­s en la majoria dels terminis. Per exemple, els que només inverteixe­n en borsa han guanyat els últims 15 anys una mitjana del 4,94%, tot i que el seu millor rendiment el van aconseguir en el termini de 5 anys, ambun 9,58% de rendiment anualmitjà, clarament per davant dels altres tipus de plans.

En el termini d’un any, la seva superiorit­at també és considerab­le, malgrat que això es deu al fet que ara som en una fase del cicle econòmic que ha afavorit els actius de risc, amb importants guanys als mercats de renda variable.

A remolc de la renda variable, els plans de tipus mixt ambmajoria d’actius borsaris i una part minoritàri­a de renda fixa també presenten guanys interessan­ts, que baten de llarg els altres tipus de plans.

La inversió preferida pels estalviado­rs que aposten pels plans de pensions és, en tot cas, la de renda fixa mixta, amb prop de 25.000 milions d’euros gestionats en l’actualitat. L’altre tipus de plans mixtos, els de renda variable mix- ta (és a dir, en els que predominen les inversions en accions sobre les de bons) també han destacat amb importants volums d’inversió. La suma dels plans de tipus mixt, que combinen renda fixa i variable malgrat que en diferents proporcion­s, sumen poc més de la meitat del patrimoni global dels plans de pensions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain