La Vanguardia (Català) - Diners

Tant el VW Multivan com el Classe V són vehicles concebuts per oferir un bon servei a les famílies

-

i també poden incorporar contraport­es posteriors d’obertura i tancament elèctric. Els dos models ofereixen llistes extenses d’equipament opcional que s’uneixen a la riquesa d’equipament de sèrie, tant de confort, seguretat i infoentret­eniment.

El Multivan de Volkswagen pot comptar en opció amb un màxim de set places, mentre la Classe V deMercedes-Benz permet oferir configurac­ions de fins a vuit persones. En la versió Caravelle de Volkswagen i Vito Tourer de Mercedes-Benz, és possible disposar de fins a nou places. Amb tracció integral Tant Mercedes-Benz com Volkswagen disposen en l’apartat mecànic d’una oferta de possibilit­ats extensa, però si es desitja gaudir d’un rendiment elevat, aquests vehicles requereixe­n opcions potents. En els dos casos és possible gaudir de motors de quatre cilindres dièsel turboalime­ntats, amb 190 CV per al Mercedes-Benz i 204 CV en el cas del Volkswagen.

Aquests propulsors s’encarregue­n d’oferir una resposta mecànica enèrgica, necessària per moure amb facilitat automòbils que superen folgadamen­t les dues tones de pes en buit. El model de Volkswagen fa valer el seu lleuger avantatge en potència per oferir una acceleraci­ó superior i tots dos poden presumir d’un consum homologat de 6,6 l/100 quilòmetre­s.

Els fabricants dels dos automòbils entenen que es tracta de vehicles concebuts per gaudir d’una conducció relaxada i, amb aquest objectiu, estan equipats amb caixes de canvis automàtiqu­es de set relacions. No obstant això, estan capacitats per oferir un notable dinamisme en asfalt i, en aquest sentit, és possible optar per trens de rodatge opcionals que ofereixen un plus d’eficàcia i esportivit­at en les reaccions dels dos vehicles.

S’ha de dir també que els dos models disposen de versions dotades de tracció integral –4Motion per al Multivan i 4Matic en el cas de la Classe V–, i això incrementa clarament la seva polivalènc­ia d’ús. S’obtenen llavors unes qualitats molt notables per abandonar l’asfalt i gaudir al màxim d’aventures en llocs recòndits.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain