La Vanguardia (Català) - Diners

Una guardiola digital que estalvia gastant

-

Saveboost crea una app que calcula i aparta automàtica­ment l’arrodonime­nt de les compres amb targeta Estalviar per complir petits somnis, com anar de vacances a l’agost aMenorca, no ha de ser cap suplici. Amb aquesta filosofia en ment, ThiagoMont­eiro i Jochen Doppelhamm­er van llançar l’octubre de l’any passat l’app Saveboost. Encara que sembli paradoxal, la seva proposta és estalviar gastant. L’app calcula automàtica­ment l’arrodonime­nt de les compres fetes amb targeta de dèbit i diposita el “canvi” en una guardiola digital. D’aquesta manera, l’usuari estalvia sense adonarse’n i d’una manera “digital, segura i automàtica, a diferència de la guardiola de tota la vida”, assegura Monteiro. És a dir, si una compra val 16,80 euros, l’app estalvia automàtica­ment la diferència fins als 17 euros o bé fins als 20 euros, en funció de l’opció triada prèviament per l’usuari.

El funcioname­nt és senzill: n’hi ha prou de descarrega­r- se l’aplicació al mòbil i vincularla amb el banc i la targeta de dèbit. L’app permet triar de quinamaner­a es vol estalviar i fixar-se objectius. També és possible destinar una part del sou a aquest propòsit o traslladar una quantitat periòdicam­ent, si es vol. Amés d’aquesta solució, Saveboots ajuda els usuaris a evitar situacions incòmodes, com quedar-se descobert per una distracció. Si Saveboost detecta que l’estalvi automàtic programat deixarà un usuari en número vermells, per exemple, l’operació no es duu a terme o, si l’usuari s’ha quedat directamen­t sense diners al seu compte, fa una transferèn­cia des de la guardiola d’estalvi.

ThiagoMont­eiro i Jochen Doppelhamm­er van començar a treballar a Saveboost l’octubre del 2016 però no van llançar l’app fins al cap d’un any. En aquests quatre mesos ja han aconseguit més de 3.000 descàrregu­es, “es doblen cada mes”, afirma, orgullós, Monteiro. Actualment, la descàrrega de l’app és gratuïta i el projecte està en estat de validació del producte, de manera que encara no genera ingressos.

Ubicada a Barcelona i amb quatre persones a l’equip, la

start-up ha requerit una aportació inicial de 150.000 euros, aportats per un business angel i per fons propis. Per a aquest any tenen previst començar el seu pla d’expansió per tot Europa .

Saveboost serà present al 4YFN, que tindrà lloc del 26 al 28 de febrer al Mobile World Congress a Barcelona, per presentar la seva última novetat: una guardiola de Bitcoins. Es tracta de la primera d’una sèrie de guardioles que vol llançar la start-up perquè els estalviado­rs també treguin rèdit als seus estalvis. En aquest cas, els diners s’inverteixe­n en la compra de Bitcoins.

 ?? TIM ROBBERTS / GETTY ??
TIM ROBBERTS / GETTY
 ??  ?? Thiago Monteiro i Jochen Doppelhamm­er planegen expandir Saveboost per tot Europa
Thiago Monteiro i Jochen Doppelhamm­er planegen expandir Saveboost per tot Europa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain