La Vanguardia (Català) - Diners

Proposta prèmium

Volvo Cars presenta l’XC40, el tercer crossover de la gamma, que destaca per la tecnologia i les mecàniques potents

- Ramon Ortiz

Volvo amplia l’oferta de vehicles crossover amb el llançament d’un tercer representa­nt, el compacte XC40. Es tracta del primer model de la nova arquitectu­ra modular de vehicles (CMA) de la firma nòrdica, base dels pròxims vehicles de la Sèrie 40, inclosos els models electrific­ats. L’impacte de l’XC40 al mercat ha estat immediat i ha superat ja les 20.000 comandes a tot el món, una xifra que ben aviat es multiplica­rà amb el llançament al mercat xinès.

El nou SUVcompact­e escandinau ofereix un habitacle de cinc places espaioses, combinades amb un maleter de 460 litres de volum, ampliables a un màxim de 1.336 litres. Aporta un disseny innovador, creatiu i diferent amb les últimes evolucions de les reconegude­s tecnologie­s de seguretat, connectivi­tat i infoentret­eniment de la marca sueca. Així mateix, incorpora el siste- ma connectat Sensus, centrat en l’entorn d’una gran pantalla tàctil d’orientació vertical, fàcil de fer servir de manera intuïtiva.

Entre les prestacion­s de seguretat i assistènci­a al conductor incloses en l’XC40 hi ha el sistemaPil­ot Assist, City Safety, l’atenuació i protecció en cas de sortida de la calçada, l’alerta de cru- ïlla amb fre automàtic i la càmera de 3600 encarregad­a d’ajudar els conductors en places d’estacionam­ent complicade­s.

Tracció AWD

L’XC40 està disponible amb motors dos litres de quatre cilindres. El D4 dièsel desenvolup­a una potència de 190 CV, permet assolir els 210 km/h i accelerar de 0 a 100 km/h en 7,9 segons. El consum homologat és de 5 l/100 km i les emissions de CO , de 133 g/ 2 km. La segona opció és un propulsor gasolina T5, de 247 CV. El canvi és automàtic de 8 relacions i incorpora la tracció integral AWD de Volvo. Posteriorm­ent s’hi afegiran altres opcions, incloent-hi una versió híbrida i una altra que serà 100% elèctrica.

Disponible en dos nivells d’acabat denominats Momentum i R-Design, les tarifes de l’XC40 al mercat espanyol comencen a partir dels 42.220 euros. La gamma incorpora de sèrie advertènci­a de canvi de carril, control de descens de pendents, detecció de vianants i ciclistes City Safety, reconeixem­ent de senyals, sistema de protecció contra fuetades verticals, ajustament lumbar elèctric per als seients davanters, control de velocitat constant, il·luminació led o comandamen­t multifunci­ó al volant.

Equipament de qualitat

Cal afegir que l’acabament R-Design afegeix a tot l’equipament el xassís sport, els tubs d’escapament dobles integrats, els pedals esportius i una extensa llista de detalls que potencien la imatge esportiva del vehicle. Volvo ofereix equipament opcional com el sistema Intellisaf­e Assist, la calefacció de seients davanters i posteriors, la càmera d’aparcament 360è, el carregador de l’smartphone per inducció o el sistema d’àudio prèmium.

 ??  ??
 ??  ?? Exclusivit­at Les tarifes de l’XC40 al mercat espanyol comencen a partir dels 42.220 euros
Exclusivit­at Les tarifes de l’XC40 al mercat espanyol comencen a partir dels 42.220 euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain