La Vanguardia (Català) - Diners

Energia a l’abril

-

guanys els primers mesos de l’any, un període que va resultar bastant inestable als mercats. En total, uns 23 fons van superar el 6% de rendibilit­at en el període de quatre mesos comprès entre l’inici de l’any i final d’abril. Els guanys més grans aquests quatre mesos els han concentrat fons de Gesconsult, Abante (l’Okavango), Mediolanum, Alantra i GVC.

A l’abril, la pujada dels preus del petroli s’ha deixat notar en alguns fons. El més rendible del mes ha estat l’Ibercaja Petroquími­ca, que en un sol mes va aconseguir un guany del 9,3%. Un altre dels fons destacable­s del mes d’abril ha estat el Kutxabank Dividendo, amb gairebé un 6% de pujada al mes.

Entre els fons amb volums elevats de patrimoni, el Cobas Selección va aconseguir a l’abril una rendibilit­at de gairebé un 7% per als seus 1.039 milions d’euros de patrimoni gestionat. Quatre fons de tres gestores amb més de 1.000 milions d’euros sota gestió es van aconseguir situar durant el mes d’abril entre els més rendibles. La gestora Bestinver ha situat dos fons, un amb 1.800 milions d’euros gestionats i un altre amb 1.600 milions, entre els més rendibles del mes. Els altres dos són el ja esmentat de Cobas i el fons CaixaBank Bolsa Selección Global.

Les gestores Cobas, GVC Gaesco, Bestinver i AzValor van aconseguir situar dos dels seus fons en la llista dels més rendibles durant el mes d’abril.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain