La Vanguardia (Català) - Diners

Les variants 4x4 de Duster i S-Cross es mostren molt eficaces quan se circula lluny de l’asfalt

-

Al’interior, la nova entrega del Dacia potencia la qualitat percebuda, millora la disposició dels seus elements i optimitza el tacte de diferents botons. En opció pot disposar d’equipament­scom a botó d’engegada i parada, targeta tipus mans lliures, sistema de descens de pendents, sensors d’aparcament o càmeres per facilitar les maniobres.

També són de nova factura el volant multifunci­ó i ajuts a la conducció com un detector d’angle mort, limitador de velocitat o l’encesa automàtica de llums.

També molt atractiu es mostra el S-Cross de Suzuki, gràcies a la vistositat d’elements com els dissenys de tapisseria o la qualitat percebuda d’elements com un tablier, que es mostra suau al tacte. Enèrgics gasolina Els dos automòbils disposen d’enèrgiques i eficients mecàniques de gasolina. Es tracta de motors turboalime­ntats de quatre cilindres, d’1,2 litres per al Dacia i d’1,4 en el cas del Suzuki. El model japonès disposa de cert avantatge en termes de potència (140 per 125 CV), que es tradueix en una superior velocitat màxima (200 per 179 km/h) i capacitat d’acceleraci­ó 0-100 km/ h (10,2 per 11 segons). També és lleugerame­nt menys consumidor (5,6 per 6,4 litres) i les seves emissions contaminan­ts de CO són també inferiors (127 per 145 grams).

En l’apartat dinàmic, tant Suzuki S-Cross com Dacia Duster són propostes on el confort de marxa és un objectiu prioritari. Les dues gammes disposen de versions dotades de tracció 4x4, circumstàn­cia que els permet ser molt superiors a la majoria dels seus competidor­s quan es tracta de circular lluny de l’asfalt, sobre pistes ambun terra irregular.

Un valor afegit de la gamma del Dacia Duster és la disponibil­itat d’una versió que pot funcionar amb gas liquat GLP, equipada amb un motor de gasolina SCe de 115 CV, que pot recórrer 115 km utilitzant gas.

Es tracta, en definitiva, de dues opcions idònies en el segment dels crossovers compactes, amb un rendiment superior per al Suzuki, però amb una relació entre preu i producte molt favorable al Duster.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain