La Vanguardia (Català) - Diners

Els patògens, a ratlla

-

Sens Solutions crea dispositiu­s basats en la intel·ligència artificial que controlen la qualitat de l’aire i l’aigua Controlar la qualitat de l’aire i de l’aigua i evitar malalties tan greus com la legionel·losi. Aquesta és la raó de ser de Sens Solutions, una spin-off de la Universita­t Autònoma de Barcelona (UAB) especialit­zada en dispositiu­s automàtics basats en la intel·ligència artificial que monitoren l’aigua i l’aire i que permeten analitzar, en línia, el nivell de patògens i bacteris.

“Em dedicava a l’anàlisi i desenvolup­ament de sensors de tot tipus al laboratori de la UAB, però molts acabaven en un calaix. De manera que vaig començar a treballar pel meu compte amb vista a posar aquesta feina i coneixemen­ts al servei del ciutadà”, explica Silvia Gómez, CEO i cofundador­a de l’empresa amb el seu marit Marck Collado. Els productes d’aquesta spin-off nascuda al març del 2016 ja comencen a aterrar al mercat: l’hospital del Mar de Barcelona integrarà en algunes de les seves sales l’Aero-S3DP de Sens Solutions per a la qualitat de l’aire.

Sens Solutions acaba de ser guardonada amb el premi Empresa amb Futur en el Concurs Fem Indústria del Col·legi d’Enginyers Industrial­s de Catalunya.

Sens Solutions és una ‘spinoff’ de la Universita­t Autònoma de Barcelona

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain