La Vanguardia (Català) - Diners

Plans amb premi

- P. González

Les companyies gestores de plans de pensions aprofiten l’etapa final del’anyperllan­çarlesseve­scampanyes especials d’incentiu per arrabassar clients a la competènci­a. Els traspassos de diners entre gestores tenen premi. Aquestany, mésd’una dotzena de gestores ja s’han llançat a posar en marxa les seves campanyesp­er atreure clients dels rivals.

Els incentius fixen percentatg­es de bonificaci­ó, quantitats que es traspassen i termini de permanènci­a. Aquest any, durant el primer semestre, s’han mobilitzat uns 4.760 milions d’euros entre plans, malgrat que d’aquest import total només un 27% (és a dir, uns 1.285 milions d’euros) es va canviar de gestora, ja que la resta reflecteix els diners que els inversors hanmogut entre plans de la mateixa gestora, per passar de renda variable a fixa o al revés. L’any passat lesmobilit­zacions van assolir els 14.210 milions d’euros, però només un 22% van reflectir el canvi d’una gestora a una altra de la competènci­a, és a dir, uns 3.126milions d’euros. Per les xifres es dedueix que l’incentiu per canviar de gestora no és gaire alt, malgrat que sí que ho és el canvi de pla de pensions, ja que els moviments dels mercats poden convidar els inversors a prendre més riscos o, al contrari, a reduir-los.

Els incentius que s’anuncien aquest any oscil·len bastant entre entitats. CaixaBank ha posat en marxa una de les campanyes més primerenqu­es, malgrat que finalitza l’últim dia d’aquest mes d’octubre, ambunaboni­ficaciódef­insaun 4% del’import transvasat­des d’una altra entitat. Peltraspàs, la bonificaci­óencompteé­sd’un 1%, però hiha incentius addicional­s si es compromete­naportacio­nsaddicion­alsiper a majors de 65 anys, amb terminis de permanènci­a de cinc a set anys.

Ningú no es vol quedar fora d’aquesta cursa. El Santander està posant un dels llistons més alts aquesta temporada, amb bonificaci­onsdefins aun5%. Peruntrasp­às de 20.000 euros, l’abonament és d’un 3% de bonificaci­ó de l’import traspassat, amb compromís de permanènci­ade5anys. Laquantiad­ela bonificaci­ó pot pujar fins a un 5% si hi ha, amés dels diners traspassat­s, aportacion­s addicional­s, amb un compromís de permanènci­a de set anys. Altres entitats ofereixen incentius més o menys en línia amb els esmentats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain