La Vanguardia (Català) - Diners

Familiar atractiu i emocional

Kia presenta un automòbil familiar que destaca per la seva versatilit­at d’ús i un disseny molt suggeridor

- Francesc Pla

Hi ha unanimitat en el sector de l’ automoció a assenyal arques i un model és capaç de triomfar al mercat europeu, considerat com el més exigent del món, tindrà l’èxit comercial garantit a qualsevol altra regió del planeta. Doncs bé, un dels fabricants forans que s’aplica aquest principi és Kia, que fa molts anys que dissenya, desenvolup­a i fabrica cotxes pensats per encaixar amb els capricis que imperen a Europa. El ProCeed, presentat recent mental Saló de París, és un magnífic exemple dela magnitud que ha adquirit el desembarca­ment coreà al nostre continent.

Després de la irrupció de les carrosseri­es de cinc portes i familiar del Ceed, dos vessants de tall bastant convencion­al, la innovadora configurac­ió del ProCeed enriqueix la gamma mitjançant una proposta que destaca tant per la seva polivalènc­ia d’ús com per la seva suggeridor­a imatge. Immers en la modalitat identifica­da sota les sigles Shooting Brake, aquest vehicle està pensat persacia rels desitjos d eles persones inconformi­stes que busquen una solució familiar sobre rodes capaç de despertar emocions intenses.

Aprimera vista, el ProCeed dis- posa d’una silueta inconfusib­le. Les proporcion­s de la carrosseri­a deixen patent la seva original genètica, que combina els millors aspectes dels automòbils familiars idels esportius. Lacaiguda del sostre s’ha inspirat, precisamen­t, en l’univers dels cupès, i elmillor del cas és que, al produir-se a la zona destinada al maleter, s’ha aconseguit mantenir intacte un magnífic espai lliure sobre els caps dels ocupants posteriors.

Dins del segment compacte en el qual s’inscriu aquest model de genètica familiar, resulta difícil trobar alternativ­es que siguin capaces d’ oferir maleters demés volum. I és que el rutilant automòbil creat per Kia disposa ni més ni menys quede 594 litres de capacitat de càrrega fins a l’ altura del vidre posterior. Dotat amb un seient posterior dividit asimètrica­ment, l’ espai interior espot modular fàcilment gràcies als tiradors instal·lats als laterals de la zona de càrrega, encarregat­s d’abatre el respatller per parts per aconseguir una superfície plana.

Detalls com les aletes de tauró laterals, instal·lades a les finestrete­s del darrere i fabricades amb metall setinat, posen en relleu el nivell de qualitat assolit pel cotxe ielvalorqu­es’ha atorgat a les sub- tileses del disseny. L’aposta de Kia pel ProCeed queda molt clara quan es comprova que la seva completa gamma inicial estarà composta per quatre motors de gasolina idos turbodièse­l. Perfectame­nt adaptat a un ús familiar, curullarà els capricis dels amants de la conducció esportiva mitjançant el sistema Drive Mode, que permet modificar el ronc de l’escapament, a més de la gestió del motor i del canvi.

El ProCeed estarà disponible amb assistènci­a per al seguiment del carril, una tecnologia de conducció autònoma de nivell 2, que monitora els cotx esque precedeixe­n en el trànsit i identifica les línies ala carretera per mantenir el cotxe dins del carril, enviadesen­tit únic. El sistema controla l’acceleraci­ó, la frenada i la direcció, mitjançant un sensor radar que manté la distància de seguretat amb el vehicle precedent.

La completa gamma inicial del ProCeed estarà composta per quatre motors de gasolina i dos dièsel

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain