La Vanguardia (Català) - Diners

Reneix un mite

Atrevidame­nt fidel al model original, Honda reviu una petitamoto icònica nascuda als anys seixanta

- Albert Alsina

Amb un tarannà de moto infantil o de ciutadana econòmica de mesures tremend ament compactes, la Monkey d’Honda és un dels models més icònics de la història del motociclis­me. Vaserpensa­da i fabricada per ser utilitzada en parcs d’atraccions i, gràcies a les diferents modificaci­ons integrades des dels seixanta fins als nostres dies, es va convertir en una simpàtica, divertida i utilitària eina que va proporcion­ara milers de motoristes la seva primera experiènci­a sobre dues rodes.

Des que van sortir les primeres imatges de la Monkey, i amb clares diferèncie­s respecte als models originals, està clar que manté tota la seva essència i per això hi havia moltíssime­s ganes de tenir-la entre mans. És una moto amb un clar i determinat estil retro, am buna pintura especial, peces cromades derivades delmodel original, i amb tota aquesta variada potinga lamarca japonesa ha creat un amoto excepciona­l p eral dia adia en distàncies curtes, molt divertida i que desenvolup­a gairebé 10 CV i 11 Nm de parell, amb què es poden recórrer 67kmper cada litre de gasolina (5,6 litres de capacitat del dipòsit).

El motor accelera notablemen­t bé, am buna bona empentades de baix. El canvi de quatre velocitats és com el d’altres temps, amb les marxes més llargues de l’habitual, i que permet circular a baixes revolucion­s sense problema.

Entre el seu bastidor de tipus espina de peix, el basculant de secció oval d’acer pintat en el color de la carrosseri­a ancorat a un

Evoca una època en què la moto significav­a alguna cosa més que un mitjà de transport

Amb més de 50 anys en producció, va ser creada per utilitzar-la en parcs d’atraccions

doble amortidor, la forquilla USD invertida amb ampolles acabades també en el color principal de la moto i les rodes, ambdibuixo­sde tacs de 12 polzades, amés de donar-li un toc distintiu li proporcion­en una capacitat de moviments inusitada, amb una comoditat molt marcada malgrat que les seves mesures són més grans del que a simple vista sembla.

Elseupes, 107kg, unaalturad­el seient de 776 mm, una distància entre eixos de tan sols 1.155mmi la seva manejabili­tat la fan una moto original i extremadam­ent divertida. A més, té una frenada molt bona, entrant en revolts és molt fàcil i continua la trajectòri­a sense dificultat­s ni moviments estranys a la roda del davant.

Quant a l’equipament de la diminuta Monkey, destaca per la il·luminació led de primera qualitat, compta amb un quadre d’instrument­s circular amb pantalla LCD, sistema ABS de canal simple que actua amb un IMU per controlar l’aixecament de la part posterior en fortes frenades i clau de contacte de tipus Wave que incorpora un sistema de crida i resposta que fa que els llums llampurneg­in al pressionar un sol botó.

Honda ofereix la novaMonkey 2019 amb un preu de 4.100 euros en tres dissenys: color groc banana combinat amb blanc, vermell nèbula perlat amb blanc i negre shining perlat també amb blanc. Però amb detalls d’equipament actuals com la forquilla invertida USD, instrument­ació LCD, ABS amb base IMU, dos amortidors posteriors i il·luminació led

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain