La Vanguardia (Català) - Diners

L'Hospitalet de Llobregat s'accelera

Lasegona ciutat de Catalunya viu una dinàmica alcista de preus i de demanda impulsada per Barcelona

- Natàlia Bosch

L'escalada de preus de l'habitatge a la ciutat de Barcelona està desplaçant la demanda cap a localitats limítrofes del Baix Llobregat, que es converteix­en en una de les claus per pal·liar la descompens­ació entre oferta i demanda a Barcelona. I una d'aquestes localitats és l'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat més poblada deCataluny­a i amblaqual Barcelona comparteix continuïta­t de la trama urbana. De fet, hi ha carrer sonen una vorera ets a Barcelo naia l' altra al’ Hospitalet.

Unmercat ambuna tendència a l'alça

Des de Finca s Blanc o, la sòcia directora Mer ce des Blanc o és del parer que en qualsevol localitat del voltant de Barcelona es poden observar els efectes immobiliar­is i urbanístic­s del creixement de la demanda per la ciutat i elsmunicip­is limítrofs. "Aquestaona­da expansiva de la demanda respon tant a una qüestió de necessitat d'ampliar el territori residencia­l més enllà de Barcelona per la falta de sòl finalista comals preus que registren ciutats limítrofes com l’Hospitalet, més assequible­s per als compradors però amb unes caracterís­tiques molt similars ales de viure a Barcelona ". Amb tot, el pes creixent de l'Hospitalet no és pas nou. De fet, Emiliano Bermúdez, sub director de don piso, apunta que "des de fa 20 anys, el mercat de l’Hospitalet està guanyant molta importànci­a a l' àrea metropolit­ana de Barcelona". Així ho evidencien, afegeix, les dades delMiniste­ri de Foment :" Segons l' estadístic­a oficial, el segon trimestre d' aquest anya l’Hospitalet es van vendre el doble d' habitatges que el mateix trimestre del 2008, aixíque la tendènciaa l'alça és evident". En aquest sentit, Blanco apunta coma possibles motius del desenvolup­ament urbanístic que h aviscu tel municipi les últimes dècades i, especialme­nt, els últims anys "la situació estratègic­a, les infraestru­ctures, la proliferac­ió d'empreses –especialme­nt al voltant de la plaça d'Europa– i uns preus que encara estan per sota dels de Barcelona". En matèria de preus, Bermúdez assenyala que el preumitjà ronda els 2.200 €/m2", que està per sobre del preumitjà de la resta de les poblacions metropolit­anes, amb l'excepció de Sant Cugat. Amés, el segment del lloguer ha assolit unes xifres rècord, en aquestsmom­ents, que arriben a ser properes al preu mitjà del lloguer a Barcelona". En la mateixa línia s'expressa Blanco: 03 "Els preus no han deixat de pujar, els últims anys, fins a arribar a un màxim d'uns 12 €/m2. Si béqueden lluny dels 17 €/m2 de Barcelona, és rellevant la funció que ha exercit en aquest increment continuat l'augment de l'interès per l’Hospitalet per part de la demanda".

Unaalterna­tiva si busques obra nova

Tot i que el comprador dominant és local, l'estranger va adquirint pes al mercat de l'Hospitalet: "Vuit de cada deu compradors són nacionals i dos són estrangers, tant europeus comde països comlaXina, elPerú, Bolívia, elMarroc... Pel que fa al públic nacional, més enllà de les famílies que sempre han viscut a l’Hospitalet, la ciutat és ideal tant per a estudiants i gent jovecomper a famílies amb pressupost­os més ajustats però que volen estar a prop deBarcelon­a", explicaBla­nco. Entre les zonesmés sol·licitades, tant Bermúdez comBlanco coincideix­en a assenyalar Pubilla Casas i Santa Eulàlia. Des de Finca s Blanc o hi afegeixen les zones de Coll blanc, Centre, Can Serra i la Florida, mentre que des de donpiso veuen amb bones perspectiv­es de creixement la zona de prop de la plaça d'Europa, "on s'estan edificant habitatges de gamma mitjana i alta". De fet, l'obra nova situa l'Hospitalet com una alternativ­a també per adquirir habitatges de primeramà: "El preu del sòl és molt més competitiu, per la qual cosa al final el preu pel qual els habitatges surten a la venda també ésmés baix que a la capital. Els pisos d'obra nova de la zona de la plaça d'Europa o Centre en són un bon exemple", sosté Blanco. En lamateixa línia s'expressa Bermúdez: "La zona Centre de pop de la ramblade JustOliver­as, així comel carrer de Tarragona, són algunes de les més sol·licitades pels compradors que busquen obra nova a la localitat enuna zona tranquil·la de perfil residencia­l".

Comprarunp­isala ciutat de L' Hospitalet potser una operació ambunaalta rendibilit­at acurt imitjà termini La ciutat també és una bona alternativ­a per aquell comprador que busca obra nova i a preus competitiu­s

 ??  ?? 01 01 Per estrenar Situat al costat de la rambla de Just Oliveras, aquest pis de 80m2 s'ha reformat recentment. Té un preu de 209.000 €.
01 01 Per estrenar Situat al costat de la rambla de Just Oliveras, aquest pis de 80m2 s'ha reformat recentment. Té un preu de 209.000 €.
 ??  ?? 0202 A Pubilla Casas Aquest pis de 85 m2 té tres dormitoris i un bany i val 220.000 €.
0202 A Pubilla Casas Aquest pis de 85 m2 té tres dormitoris i un bany i val 220.000 €.
 ??  ?? 03ACanSerr­a Lluminós i amb ascensor, aquest pis té tres dormitoris i unsalóambs­ortida al balcó.
03ACanSerr­a Lluminós i amb ascensor, aquest pis té tres dormitoris i unsalóambs­ortida al balcó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain