La Vanguardia (Català) - Diners

Rendits al mite bobber

Amb origen a la Segona Guerra Mundial, la V9 Bobber Sport té una personalit­at única

- Jordi Botella

Durant la Segona Guerra Mundial, alguns pilots britànics i nord-americans equipaven les seves motos militars amb amples pneumàtics per competir, en les seves hores de lleure, pels improvisat­s i enfangats camps d’aviació britànics. Aquesta pràctica motociclís­tica esportiva va ser l’origen de les bobber.

La novaV9 Bobber Sport és un exercici d’adaptació i personalit­zació, però es distingeix, sobretot, pel seu aire esportiu. D’aquesta manera, Moto Guzzi ha convertit la seva tranquil·la custom de cilindrada mitjana en una moto amb molt caràcter, atrevida o decididame­nt gamberra.

Per això adopta un únic color taronja mate, tant per al dipòsit de combustibl­e com per als laterals, i un seient monoplaça molt rebaixat en altura que permet una postura recollida davant el seu caracterís­tic manillar. Sense oblidar els amples pneumàtics amb un perfil molt alt, poc habitual en altres models, i les seves voluminose­s llantes negres, així com els escapament­s oblics també en negre amb proteccion­s d’alumini a la seva part final que aporten el caracterís­tic so del motor bicilíndri­c Moto Guzzi 850.

També el nou parafang davanter retallat contribuei­x a aquell estil tan especial. I a la recerca de la menor altura possible de tot el conjunt, i en tots els seus elements externs, ajuda la nova posició del far, que ara és molt més baix que en el model Roamer. Amés, unminúscul carenat cònic ubicat a sobre de l’enorme far acull el quadre d’instrument­s. Remata l’estètica d’aquesta versió Sport l’adopció de manxes de goma que cobreixen les barres de la forquilla telescòpic­a davantera.

Estètica al marge, la nova Guzzi V9 Bobber Sport s’adapta, en la seva configurac­ió mecànica, a les necessitat­s i requisits que ha d’oferir una moto pensada per a un ús il·limitat. Per exemple, el tradiciona­l motor bicilíndri­c en V, marca de la casa, té homologaci­ó Euro 4. Als seus 853 cc alimentats mitjançant injecció electrònic­a, la marca afegeix gestió integrada del control de tracció en dos nivells, però també desconnect­able.

Aquest motor es gestiona mitjançant una caixa de canvis de sis velocitats que actua sobre un arbre de transmissi­ó de tipus cardan. Un motor ja conegut en aquesta marca, però actualitza­t, que rendeix una potència de 55 CV.

Tot aquest conjunt d’elements mecànics va muntat sobre un xassís tubular tradiciona­l. La part dinàmica està assistida per una forquilla telescòpic­a en l’eix davanter i dos amortidors regulables de la marca Öhlins en l’eix posterior; una combinació clàssica, però, sense cap dubte, molt efectiva, ja que garanteixe­n una capacitat més gran de filtració de les petites asprors del traçat i, alhora, un control més gran durant la conducció ràpida.

S’ha buscat una posició de conducció baixa i esportiva, com al model original

Els colors mate s’estenen a d’altres detalls, com les aletes de refrigerac­ió

 ??  ?? La nova V9 Bobber Sport és un homenatge de Guzzi al mite bobber, una disciplina esportiva que va sorgir com a simpleentr­eteniment en la dècada dels cinquanta i es va fer ràpidament popular
La nova V9 Bobber Sport és un homenatge de Guzzi al mite bobber, una disciplina esportiva que va sorgir com a simpleentr­eteniment en la dècada dels cinquanta i es va fer ràpidament popular

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain